hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    “Özgürlüklerin sınırını Meclis çizer”

    “Özgürlüklerin sınırını Meclis çizer”
    expand

    TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye’de özgürlüklerin sınırını Meclis’in belirleyeceğinin Anayasa tarafından güvenceye alındığını söyledi.

    Geçtiğimiz yasama yılıyla ilgili değerlendirme toplantısı yapan Meclis Başkanı Bülent Arınç, Türkiye’de özgürlüklerin sınırını kimin belirleyeceği tartışması yaşandığını belirterek, “bazı kurum ve kişiler Meclis’in özgürlüklerin sınırını çizmesine karşı çıkıyorlar” dedi.
     
    Sözkonusu kurum ve kişilerin mevcut gücü ellerinde tutmak için halkı korkuttuğunu dile getiren Arınç, korku ve gerilim üzerine kurulan politikaların ülkeye zarar verdiğini söyledi.
     
    Bu çevrelerin halkın iradesinin tek temsilcisi olan Meclis’e bile laf söylediğini vurgulayan Bülent Arınç, “TBMM’nin halk iradesinin tek temsilcisi olduğunu nedense bazı kurum ve kişiler kabul etmek istemiyorlar” dedi.
     
    Hükümetin aldığı her kararın daha sonra halk tarafından sandıkta değerlendirildiğini dile getiren Arınç, bu nedenle Meclis’in aldığı her kararın halkın kararı olduğunu söyledi. 
     
    “Mevkimi denetime açacağım”
     
    Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli ikinci makamını meşğul ettiğini, ancak mevcut sistemde bu mevkinin denetimsiz kalmasını doğru bulmadığını ifade eden Bülent Arınç, “bu mevkinin denetime açılması için bir çalışma başlattım. Siyasi partilerle konuşarak bu mevkinin önümüzdeki yıl denetime açılmasını isteyeceğim” dedi.
     
    Arınç bu davranışıyla bazı kurumlara da örnek teşkil etmeyi umduğunu söyledi. 
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow