hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hyundai Rusya fabrikasının temeli atıldı

    Hyundai Rusya fabrikasının temeli atıldı
    expand

    Güney Kore'nin birinci, dünyanın da altıncı en büyük otomotiv üreticisi olan Hyundai Motor Company'nin, yıllık 100 bin adetlik üretim kapasitesine sahip Kamenka-St. Petersburg fabrikasının temeli atıldı.

    Hyundai'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hyundai Motor Manufacturing RUS olarak adlandırılan fabrikanın temel atma törenine, Hyundai'nin üst düzey yöneticileri ve Rusya devlet erkanı katıldı.
     
    Hyundai'nin Ortak Pazar ve Doğu Avrupa ülkelerine açılan köprüsü konumundaki fabrikanın 2010 yılı Aralık ayında tamamlanacağı ve toplam yatırımın da 330 milyon euroyu bulacağı ifade edilen açıklamada, 2011 yılı ocak ayında üretime başlayacak fabrikada, ilk yıl küçük ve orta segmentte yer alan araçların üretiminin gerçekleştirileceği, Rusya pazarının durumuna göre ilerleyen dönemlerde yeni model yatırımının gündeme alınabileceği vurgulandı.

    Denizaşırı ülkelerdeki altıncı fabrika

    St. Petersburg, endüstriyel altyapısı ve lojistik hizmetleri, eğitimli işgücü ve hükümetin sağladığı destek sayesinde Hyundai için önemli bir nokta konumunda.
     
    Hyundai'nin deniz aşırı ülkelerde kurduğu altıncı fabrika olan Rusya fabrikasının, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti fabrikalarıyla birlikte özellikle Avrupa pazarı operasyonlarına katkı sağlaması ve Hyundai'nin global büyüme planları dahilinde önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.
     
    Stok ve yükleme alanları da bulunan fabrika, toplam 2 milyon metrekarelik bir saha üstüne kurulacak. Kapalı alanlar ise 83 bin metrekareden oluşacak.

    Bin 700 kişi montaj hattı ve 2 bin 200 kişi de parça tedarikçileri olmak üzere yaklaşık 4 bin kişilik daha ek istihdam yaratılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow