hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avustralya'da kanguru katliamı sürüyor

    Avustralyada kanguru katliamı sürüyor
    expand

    Avustralya'nın başkenti Canberra'nın dışında terk edilmiş bir askeri bölgede sayıları fazla olduğu gerekçesiyle kanguru katliamı devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsan hakları eylemcilerinin "barbarca" olarak nitelendirdiği, dün başlayan katliamı engelleme girişimleri başarısız oldu.
     
    Ordu sözcülüğü, bugün iki eylemcinin, kanguruları kurtarmak için güvenlik ve polis bariyerini aşarak yanlış bölgeye girdiğini, çünkü yaklaşık 400 kangurunun veterinerler tarafından uyuşturucu silahıyla vurulduktan sonra zehirli iğneyle öldürülme işleminin başka bir bölgede yapıldığını bildirdi.
     
    Yetkililer, ülkeye özgü bu sevimli hayvanların, artan sayıları yüzünden türleri tehlikede bulunan diğer hayvanlara yer bırakmamaya başladığını belirtmişti.
     
    Canberra'nın dışındaki 200 hektarlık askeri bölgede toplam 600 kangurunun yaşadığı belirtiliyor ve ordu, bu hayvanların, öldürülmeseler bile, açlıkla karşı karşıya kalacağını ileri sürüyor.
     
    Kentin dışındaki bu bölgede dün 20 ila 40 arasında kanguru öldürülmüştü.
     
    Avustralya'da kanguru sayısını kontrol altında tutmak ve fazla üremelerini engellemek için her yıl sayıları toplam 50 milyonu bulan bu hayvanlardan 4 milyon kadarı öldürülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow