"Hürmüz Boğazı'nda daha önce de taciz oldu"

Hürmüz Boğazı'nda ABD ve İran devriyeleri arasında daha önce de gerginliklerin yaşandığı açıklandı. Geçen ay Amerikan gemilerinin, İran teknelerine uyarı ateşi açtığı belirtildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Adını açıklamayan bir Amerikalı askeri yetkili, 19 Aralık'ta donanma gemisine hızla yaklaşmakta olan küçük bir İran teknesine uyarı atışı yapıldığını duyurdu.
İkinci olayın da 22 Aralık tarihinde yaşandığı açıklandı. Bu tarihte 3 küçük İran gemisinin, Amerikan donanmasına ait gemiye yanaştığı açıklandı. Askeri yetkili bu gemilerden ikisinin silahlı olduğunu iddia etti.
Pazar günü yaşanan gerginlikle ilgili iki taraftan da farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Tahran, "herhangi bir taciz yaşanmadı" derken, ABD Savunma Bakanlığı bu iddiasında ısrarlı.
Bakanlık olayla ilgili yeni bir video kaydı yayınladı. Bu kayıtta, bazı taciz mesajları duyuluyor ancak diyalogların İran teknelerinden mi yoksa başka bir yerden mi geldiği bilinmiyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Avustralya’yı öfkelendiren karar: Helikopterden ateş açan keskin nişancılar 700 koalayı öldürdü!
Hindistan ve Pakistan savaşın eşiğinde mi? İşte gerilime dair 5 soru 5 yanıt...
Trump doğrudan Putin’e seslendi: “Vladimir, dur!”…
Alman Sismolog Bohnhoff'tan Marmara Depremi Yorumu: Gerilim İstanbul Yönüne Doğru Arttı! İki Senaryoyu Anlattı…
Vatikan'ı Karıştıran Talep: Skandallarla Anılan Kardinal, Papa Seçiminde Yer Almak İstiyor!