hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuş gribi Mısır'dan sonra İsrail'e de sıçradı

    Kuş gribi Mısırdan sonra İsraile de sıçradı
    expand

    İsrail'de bir anaokulunun bahçesinde beslenen tavuklarda kuş gribi virüsü saptandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Tarım Bakanlığı, anaokulunun hayvanat bahçesinde ölen 18 kümes hayvanında öldürücü H5N1 virüsünün saptandığını açıkladı.
     
    Hükümet uzmanları, Binyamina'daki okulun çevresindeki 3 kilometrelik alanda beslenen bütün kümes hayvanlarının itlaf edilmesi talimatı verdi.
     
    Evlerde beslenen kuşlarınsa itlaf edilmeyeceği belirtildi.
     
    Ülkenin kuzeyindeki anaokuluna giden çocukların aileleri, çocuklarında yüksek ateş gibi hastalık belirtilerine karşı uyanık olmaları yönünde uyarıldı.
     
    İsrail'de, farklı çiftliklerde kuş gribi virüsüne rastlanması üzerine 2006 yılında 1,2 milyon tavuk ve hindi itlaf edilmişti.
     
    Dominik Cumhuriyeti'nde de kuş gribi
     
    Dominik Cumhuriyeti'nde de bir horoz çiftliğinde kuş gribi görüldü.
     
    Tarım Bakanlığı'ndan bir yetkili, başkentin 163 km doğusuna düşen Higuey kasabasında dövüş horozu yetiştirilen bir çiftlikte ortaya çıkan gribin, Asya'dakinden farklı olduğunu ve insana bulaşan türden olmadığını bildirdi.
     
    Kuş gribine yol açan H5N1 tipi virüs, başta Güneydoğu Asya olmak üzere dünyada 2003 yılından bu yana 200'den fazla insanın ölümüne neden oldu.
     
    Mısır'da üç kişi hayatını kaybetmişti
     
    Mısır'da 2007 yılının son gününde 26 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetmişti. Mısır Sağlık Bakanlığı, bir hafta içinde 3 kişinin kuş gribinden öldüğünü duyurmuştu.
     
    Sağlık Bakanlığı yetkililerin verdiği bilgiye göre Mısır'da 2007 yılı boyunca görülen 23 kuş gribi vakasından 6'sı ölümle sonuçlandı.
     
    Ancak bu ölümlerin üçünün, son bir hafta içinde gerçekleşmesi dikkat çekti. 
     
    Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamalarına göre, kuş gribi, 2003'ten bu yana dünya genelinde 213 kişinin ölümüne sebep oldu.
     
    BM Influenza Koordinasyon Grubu Başkanı Dr. David Nabaro, dünyada Kuş Gribi tehlikesinin sürdüğünü, özellikle 6 ülkede virüsün halen görüldüğünü açıklamıştı.

    Bu ülkelerin Endonezya, Bangladeş, Vietnam, Mısır, Nijerya ve Çin olduğunu belirten Nabora, en kötü durumdaki ülkenin Endonezya olduğunu, diğer 5 ülkenin ise kimi bölgelerinde Kuş Gribi virüsüne rastlandığını vurgulamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow