hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Papa'dan Ahmedinecad'la görüşmeme manevrası

    Papadan Ahmedinecadla görüşmeme manevrası
    expand

    İtalya'nın başkenti Roma bu hafta İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın da katılacağı Birleşmiş Milletler Gıda Güvenliği Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Devlet Başkanı Ahmedinecad, Avrupa'ya ilk ziyaretini Roma'da yarın başlayacak Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Gıda Güvenliği Zirvesi'ne katılarak gerçekleştirecek.
     
    Haftalardır devam eden İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad ile Papa 16'ncı Benedict'in bir araya gelme olasılığı da Vatikan'ın kıvrak diplomasisiyle ortadan kaldırıldı.
     
    Ahmedinecad'ın Papa'dan randevu talebini kabul etmek istemeyen Vatikan, Papa'yı zirve sırasında hiçbir yabancı liderle görüştürmeme kararı aldı.
     
    Ahmedinecad'ın Papa'dan randevu istemesi Vatikan'ı zor durumda bırakmış, kendisine 'olumlu ya da olumsuz' doğrudan bir yanıt verilememişti.
     
    Olağanüstü toplanan Vatikan Protokol Dairesi, çok zor ancak köklü bir karar aldı, FAO zirvesi sırasında Papa'dan randevu isteyen 35 devlet liderinin bu isteklerini geri çevirdi ve toplu kabulün iptal edildiğini açıkladı.
     
    Böylece başta Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva olmak üzere Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, İspanya Başbakanı Jose Luis  Zapatero, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner'in Papa ile olan randevuları da başka bir resmi ziyarete ertelendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow