"FARC ile görüşmeler iyi geçti"

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, FARC ile hükümet arasındaki barış görüşmelerinin iyi geçtiğini belirtti.
Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile hükümet arasındaki barış görüşmelerinin iyi geçtiğini belirtti.
Santos, Fransız Le Figaro gazetesine verdiği demeçte, "Daha hızlı olmasını istesem de iyi yönde yol alıyoruz. Bugüne kadar müzakereler iyi geçti" ifadesini kullandı.
Kolombiya Devlet Başkanı, müzakerelerin ne zaman sona ereceğine ilişkin tarih vermeyerek, böyle bir sürecin yıllar sürmeyeceğini ve Küba'daki müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini vurguladı.
Çatışmalar devam ederken kasten müzakere kararı aldıklarını, askeri ya da hukuki ateşkesi reddettiklerini belirten Santos, Küba'da daimi ateşkese karar verilmesi ve çok sayıda kişinin öldüğü çatışmalara son verilmesi konusunda ilerleme arzusunda olduklarına dikkati çekti.
Santos, önceki gün, barış müzakerelerine son verme tehdidinde bulunmuştu.
Kolombiya Devlet Başkanı Santos, "ilerledikçe memnun olacağız, ilerlemezsek masayı terk edeceğiz" ifadesini kullanmıştı.
Resmi ziyaret için dün Kolombiya'da bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, barışçı çözüm çağrısında bulunarak, barış sürecine destek vermişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2 hafta önce taburcu olan Papa’dan sürpriz: Aziz Petrus Meydanı'nda halkı selamladı
Suriye'de İsrail'in saldırı düzenlediği T4 Hava Üssü görüntülendi
Zelenski'den Türkiye’ye Güvenlik Garantisi Teklifi
'Konyalı Trump' ABD Senatosu'nda Tarihe Geçti
HABER... Trump 'Pandora'nın kutusunu açtı: Yüzde 10 hesabı