hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en garip ekosistemi: Madagaskar

    Dünyanın en garip ekosistemi: Madagaskar
    expand

    İngiliz fotoğrafçı Nick Garbutt, 1991 yılında ayak bastığı Madagaskar'ı adeta bir belgesel derinliğinde görüntüledi. Dünyanın en ilginç ekosistemine sahip adanın ormanlarına 25 kez sefer düzenleyen Garbutt birbirinden ilginç fotoğraflar çekti.

    160 milyon yıl önce Afrika'nın bir parçası olan Madagaskar, kendine özgü doğal bitki türleri ve hayvanlarıyla sanki bu dünyadan değilmiş gibi duruyor.

    Bu duruma şahitlik eden Nick Garbutt'un 20 yıllık çalışması sadece Madagaskar'da görebileceğiniz o kadar şey var ki...

    Garbutt, ormanlara yaptığı yolculuklarda artık neslinin tükendiği düşünülen birkaç türe de rastlamış. Birçok toplumsal sorunu da tespit eden Garbutt bu sıradışı güzelliğin farkında olmayan Madagaskar halkının yaptıklarına da şahit olmuş.

    Fakir olan halkın pirinç tarlalarına yer açmak için bu ormanları yaktığını belgeleyen Garbutt, son 50 yılda ormanların yarısın tespit edildiğini söylüyor.

    Ülkede birkaç tane ulusal park bulunuyor. Ancak çevreciler bu parkların işlev görmediğini ve çok sayıda hayvanın türünün tehlike altında olduğunu savunuyor.

    Nick Garbutt ise Madagaskar ilk geldiğinde 2 ulusal park olduğunu, bugün ise sayının 20'ye çıktığını belirtiyor. Ancak bu parklar için çok sayıda ağacın feda edildiğinin de altını çiziyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow