hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan stadı erken terk etti

    Başbakan stadı erken terk etti
    expand

    Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı taraftarların tepkileri üzerine, Galatasaray-Ajax karşılaşmasını izlemeden stattan ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'ın 2010-2011 futbol sezonunun ikinci yarısından itibaren maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena, yapılan çeşitli etkinliklerle hizmete girdi.

    Başbakan Erdoğan'ı, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat karşıladı.

    Canlı yayına katılan Başbakan Erdoğan, kendilerini UEFA'da bugünlere getiren Galatasaray'ın böyle bir stada sahip olmasına inandıkları için bu stadın yapılmasına karar verdiklerini söyledi.

    AÇILIŞTAN İLK GÖRÜNTÜLER


    Erdoğan, "Stadın inşaat aşamasındaki ilk kesintiler ihaleyi alan arkadaşlardan kaynaklandı. Kesinti olunca TOKİ olarak stadın yapımını üstlendik. Bu süreçte Varyap ve Uzunlar firmaları da projeye dahil oldu. Statla beraber buraya metro da geldi. Metro yatırımının yanında çok ciddi bir kavşak düzenlemesi var. Bunların hepsi stada yönelik olarak atılmış adımlar. Çünkü statların dolması ve boşalması anlık meseleler. Bu yüzden bu hesapların iyi yapılması lazım. Mesela bu stat yarım saat içinde boşalacak" dedi.

    "2005'te İstanbul'da bir final yaşamıştık, 2009'da yine öyle. Türk Telekom Arena'da bir final rüyanız var mı?" sorusuna da Başbakan Erdoğan, "En yakın zamanda artık bunları yakalayalım" yanıtını verdi.

    Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası maçında Yeni Malatyaspor'a yenildiğinin hatırlatılması üzerine de "Biz alıştık bu işlere" dedi.

    Erdoğan Arena'yı terk etti


    Erdoğan, bazı taraftarların tepkileri üzerine, Galatasaray-Ajax karşılaşmasını izlemeden stattan ayrıldı. Erdoğan'ın ardından açılış için gelen bakanlar ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve bazı kulüp başkanları da stadı terk etti.

    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşması sırasında protestolar çoğaldı.

    "Çok büyük bir saygısızlık"


    Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, yaşananlar için, "Bayramı cenaze törenine dönüştürmek çok büyük bir saygısızlık. Bırakın buraya bu kadar emek vermiş bir kişiyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir sporsever ve özellikle Galatasaray'a kimsenin yapamayacağı bir katkıyı yapmış bir kişi. Çok rahatsız oldu. Biz de rahatsız olduk. Tabii bütün Galatasaraylılara mal etmek istemeyiz ama bu anlayışın mutlaka statlardan uzaklaştırılması lazım. Bu bir seviyesizlik. Başbakan tepkisini gösterdi ve ayrıldı. Biz de ayrılıyoruz. Bu duruma diyecek bir şey yok. Bizi alkışlamaları, tebrik etmeleri lazımken, bu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda oturmak doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.

    Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Yapılanlar çok ayıp, saygısızlık" ifadelerini kullandı.

    Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, yaşananların son derece üzücü olduğunu ifade ederek, "Galatasaray Kulübü Başkanı her söyleminde ve biz federasyon olarak her söylemimizde, bu stadın yapımının Sayın Başbakanımız tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdik. Başbakanımız tarafından Türk futboluna büyük bir eser kazandırılmış. Galatasaray Kulübü'nün geleceği açısından belki de en büyük yatırım olmuş. Böyle bir tepkiyle karşılanmak son derece üzücü oluyor" diye konuştu.

    Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, "Bugün burada yaşananların tamamen organize olduğunu düşünüyorum. Çünkü Galatasaray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. Çünkü daha önce defalarca Galatasaray taraftarları böyle olmadığını ispatladı. Yaşananların Galatasaray taraftarı tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Organize bir hareketti, nasıl bir organizasyondu bilmiyorum ama çok kötü bir organizasyon yapıldı. Bu akşam çok kötü anılarla buradan ayrılıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Futbol Federasyonu Başkanı Özgener, "Böyle bir Başbakan'a sahipken maalesef onu son derece üzdük. Bunu kabullenmek kesinlikle mümkün değil" dedi.

    Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ise, Galatasaray camiası adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi.

    Yönetim kurulu toplantısında tepki ve yaşananlarla ilgili ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Polat, "Burada kendisine Galatasaray taraftarı dahi diyemeyeceğim bazı insanların yapmış olduğu tepkiler nedeniyle doğal olarak stattan ayrılma mecburiyeti hissetti ve ayrıldı. Kesinlikle böyle bir şeyi hiç haketmedi. Bizim Galatasaray örf ve adetleri içerisinde Sayın Başbakanımızı burada çok iyi ağırlamamız gerekiyordu. Ama maalesef yapamadık. Burada tepki yapan kesimi de ben Galatasaraylı olarak addetmiyorum" dedi.

    Türk Telekom Arena'ya görkemli açılış


    Öte yandan Galatasaray ile Hollanda'nın ünlü ekibi Ajax arasında oynanacak açılış maçı öncesinde, çeşitli ses ve efekt gösterileri düzenlendi. 560 kişinin çalışarak hazırladığı gösterilerde Galatasaray'ın sembolü olan "Aslan" konsepti uygulandı.

    Gösteriler, Galatasaray'ın bugüne kadar Ali Sami Yen Stadı'ndaki başarılarını simgeleyen ögelerle de süslendi. Türk Telekom Arena üzerine kurulan hegzagon ekran vasıtasıyla, gösterilerin tamamı hem yeşil çim üzerine yapılan ekrana yansıtılıp, hem de bu ekranda gösterildi.

    Gösteriler için hazırlanan yaklaşık 2 metre çapındaki davullar, şovun önemli bir parçası olarak saha ortasında multimedya efektlerin desteğiyle kullanıldı.

    90 dansçının gösterisiyle süslenen açılış törenlerinin ilk bölümü, stat dışında yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi.

    Açılış gösterilerini Kanadalı sanat ve multimedya yönetmeni Erick Villeneuve hazırladı.

    Konuşmalar duyulmadı


    Açılış töreninde ekranlara yansıtılan Başkan Polat'ın konuşmaları, ses sistemindeki sıkıntı nedeniyle duyulamadı.

    Görüntü ve ışık efektleri ve yapılan dans gösterileri ise statta muhteşem anlar yaşanmasına neden oldu.

    Türk Telekom Arena'da internet sıkıntısı

    Basın tribününde kablosuz internetin olmaması basın mensuplarına büyük sıkıntı yaşattı. Cep telefonu hatlarında yaşanan sorun nedeniyle de gazeteciler kendilerine ait mobil internet modemleriyle internete bağlanamadı.

    Ultraslan kale arkasında


    Ali Sami Yen Stadı'nda kapalı tribünde yer alan Ultraslan taraftar grubu Türk Telekom Arena'da kale arkasına geçti.

    Ultraslan, hazırladıkları dev bayraklarla açılışta yerini aldı.

    Öte yandan gösteriler için gerekli olan malzemenin 4 kamyonla İstanbul'a getirildiği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow