Kınalıada'da tekne battı: 4 kişi kayıp

Marmara Denizi'nde, Kınalıada açıklarında bir teknenin battığı bildirildi. Tekneden 1 kişi sağ olarak kurtulurken, kaybolan 4 kişi ise hâlâ bulunamadı.
İçinde 5 kişinin bulunduğu belirtilen tekne, saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Kınalıada açıklarında battı.
Batan tekneden kendi imkanlarıyla sağ kurtulduğu öğrenilen Abdülkadir Himmet, durumu yetkililere bildirdi. Himmet, daha sonra vatandaşların yardımıyla Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Himmet'in sağlık durumunun iyi olduğu ve müşahedede tutulduğu belirtildi.
Kaybolan kişilerin Cihan Şahin (27), Yücel Yazgan (28), Şerafettin Yakar (27) ve Tolga Baştepe (20) olduğu belirtildi.
Teknedekilerin, Maltepe'de bir düğüne katıldıkları, gece saatlerinde Kınalıada'ya geçmek üzere motor bulamadıkları için adadaki arkadaşları olan Tolga Baştepe'yi çağırdıkları öğrenildi.
Teknenin gece saat 1 sıralarında, Kınalıada'ya 300 metre kala alabora olduğu öğrenildi.
Tekne bulundu, 4 kişi ise hala kayıp
Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'na bağlı bir helikopter ile 2 sahil güvenlik botu, kaybolan 4 kişi için arama ve kurtarma çalışmalarına başladı.
Alınan bilgiye göre, arama ve kurtarma çalışmalarına devam eden Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına bağlı helikopterin, Küçükyalı açıklarında tekneyi gördüğünü bildirmesi üzerine, bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı bir römorkör hareket etti.
Tekne, römorkör tarafından Bostancı İskelesi'ne çekildi.
Kayıp 4 kişinin bulunması amacıyla arama ve kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi.
Batan tekneden kurtulan yolcu anlattı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi