Pop Art, İstanbul'da gün ışığına çıkıyor

"Pop Art İstanbul" sergisi üç ayrı sanatçıyı üç farklı tarzda Pop Art bağlamında biraraya getiriyor.
1950'lerde, özellikle ABD ve İngiltere'de soyut dışavurumculuğa tepki gösteren genç sanatçıların 1960'larda bir akım haline getirdikleri sanat türü olan Pop Art, İngiltere ve ABD'de değişik koşullarda ve birbirinden bağımsız olarak ortaya çıktı.
Pop Art, adeta sanat tarihinin yönünü değiştiren bir akım oldu. Çağdaş sanatın özgürleşerek genişlemesinin önünü açan bu hareket, genişleyen küresel kapitalizm çağında dünyanın büyük sanat metropollerinde yenilenerek kendisini göstermeye devam ediyor.
20. yüzyılın en önemli akımlarından biri olan Pop Art, 2000’lerde kimi zaman sanatsal stratejiler yoluyla kim zaman imgeler veya ikonografik göndergeleri, bazen de biçim olarak bir dil sürekliliği ile çeşitli sanatçılar tarafından güncel sanatın belirleyici damarlarından bir tanesi olarak kendisini hissettirdi. Bu kez ise İstanbul’da bir sergiyle kendini hatırlatıyor.
Küresel sanat piyasasında ismini duyurmuş olan Kezban Arca Batıbeki, Ardan Özmenoğlu ve Bahar Oganer'in çalışmaları üç farklı tarzda Pop Art bağlamında bir araya geliyor.
3 çağdaş sanatçının eserlerinin mekânsal bütünlük içerisinde sergilendiği serginin ana hedefi, Pop Art üzerine yeni anlamlar üretmek ve 60lar New York’unda doğmuş olan akımın 2000’ler İstanbul’undaki yansımalarını ortaya koyarak, küreselleşmenin sanatsal direnç ve ifade alanlarındaki çeşitlenmelerini de izleyiciye aktarmak.
Pop Art severlerin kaçırmamasını tavsiye ettiğim bu sergiyi görmek isterseniz, 28 Ekim-19 Kasım arası ALANistanbul ziyaretçilerini bekliyor.
Adres: Galip Dede Caddesi No: 24/11 Tünel – İstanbul Tel: +90 212 292 04 14
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dünyanın ilk 'gülücük' emojisine 1 ayda 10 bin ziyaretçi
Mardin'de Rus Avangard'ı
'Erzincan'ın incisi' Kemaliye tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ilgi çekiyor!
Zamanda yolculuğun adresi! Tarihi ilçe Safranbolu 46 yıldır özenle korunuyor
Bir Bulut Olsam, Sıla gibi dizilere ev sahipliği yaptı! Mardin'in tarihi Dereiçi Mahallesi turizme kazandırılacak