Mutfağınızı Zehirli Kimyasallardan Temizleyin
Sağlıklı beslenmek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, kontrol edebileceğiniz bir ortam olan kendi mutfağınızı işlenmiş gıdalardan uzaklaştırmaktır. Böylelikle en azından evinizde sizi doğru yoldan uzaklaştırmaya çalışan tehlikelere rastlama riskiniz olamaz.
Haberin Devamı
Mutfağınızı Temizlemek için En Az Bir Saatinizi Ayırın
/

Mutfağınızdaki yiyeceklerin etiketlerini kontrol ederek sağlıklı bir mutfağa ait olmayanları elden çıkarıyoruz. Tüm dolaplara, çekmecelere bakmayı unutmayın, güvenemediklerinizi bir yerde toplayın.
İçindekileri Okumanın İnceliklerini Keşfedin
/

“İçindekiler”e dikkat edin: Her ne kadar içindekiler etikette yazsa da bazı yiyeceklerin içeriklerini okumak bile zor geliyor. Havalı Kelimelere Güvenmeyin: İçinde günlük şeker ihtiyacımızın fazlası olan “doğal” içecekler, mısır şurubu içeren “tam tahıllı” yiyecekler, bazı kelimeler üzerinden sizi maalesef kandırmaya çalışıyor.İçindekilere detaylı bir şekilde bakmayı, organik ürünlerin kendine ait özel etiketlerini kontrol etmeyi unutmayın.
Haberin Devamı
Bu Yiyeceklerden Kurtulun
/

Şeker: En büyük suçluları zaten biliyorsunuz, ama ketçap ve mayonezdeki, salata soslarındaki, işlenmiş gıdalarındaki, “doğal” meyve sularındaki ve gazlı içeceklerdeki şekerlere göz atmayı unutmayın.Kötü Yağlar: Yağdan korkmanıza gerek yok. İyi yağlar vücudunuz için vazgeçilmez bir ihtiyacı olsa da, kötü yağların vücudunuza yaptığı etkiler dehşet verici. Mısır yağı gibi ağır kızartma yağlarını, kimyasal içeren margarinleri ve tabii ki kızarmış yiyecekleri artık hayatınızdan çıkarmanın vakti geldi.İyi yağlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için bu içeriğimize bir göz atabilirsiniz.Yapay Tatlandırıcılar: Aspartam, splenda, sukraloz, sorbitaol vb… Tatlandırıcılar kalori sahibi olmasa da, biliminsanları bu kimyasalların bizi daha fazla açlığa ittiğini, metobolizmamızı yavaşlattığını ve karın yağlarına sebep olduğunu savunuyor.
Tazelenin
/

Artık sağlıksız yiyecekleri mutfaktan çıkardığımıza göre, taze ve sağlıklı yiyecekleri almanın vakti geldi.Taze Mahsüller: Nişasta içermeyen sebzeler, antioksidan kaynağı dutlar, uzun ömürlü kuruyemişler. Eğer mümkünse, organik, mevsiminde ve yerel yiyecekleri tercih edin.Organik pazarlar, tüketici kooperatifleri ile iletişime geçebilir, hatta bazı sebze ve meyveleri kendiniz bile yetiştirebilirsiniz.Baharatlar, Şifalı otlar, Çeşniler: Kendinizin yetiştirebileceği veya güvendiğiniz kaynaklardan temin edebileceğiniz bu tat güçlendiricilerin değerini zaten Anadolu mutfağı da çok yakından tanıyor.Sebzeleriniz ve diğer yiyecekleriniz ile yapacağınız yemeklerin en yakın dostu bu 3’lü olacaktır.Protein: Et tüketiminin çevreye verdiği zararın yanında etik kısmı da detaylı olarak tartışılmakta.