hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Veli Küçük'ten Ergenekon'da çarpıcı ifade

    Veli Küçükten Ergenekonda çarpıcı ifade
    expand

    Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci "Ergenekon" davasının 113. duruşmasında Tutuklu sanık Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, evindeki çalışma odasında kütüphanesinde asılı bulunan "Arkasında 40 köpek havlayan kurt, kurt değildir" yazısını silip yerine, "Arkasından 40 köpek havlamayan Türk Atatürkçü değildir" yazısı asacağını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergenekon birinci davasının 113 oturumunda taleplerin alınmasına devam edildi.

    Tutuklu sanık Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, "Artık bu davanın niye açıldığını, bu safsatanın ne olduğunu kundaktaki bebek dışında, onlar da anladı da konuşamıyorlar, herkes biliyor" dedi.

    "Üzerine gidilen Veli Küçük değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Türk dünyası içinde küçük bir noktadır" diye konuşan Küçük günlük bir gazetede 'Veli Küçük kira zengini' başlığıyla yayımlanan habere ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Emekli olduktan sonra çalışmaya ihtiyacı olduğunu ve 30 milyar emekli ikramiyesiyle güvenlik işine girmeyi planladığını anlatan Küçük, bu amaçla Sirkeci'de harap durumdaki bir işyerini kiraladığını söyledi.

    Küçük, evindeki çalışma odasında kütüphanesinde asılı bulunan "Arkasında 40 köpek havlayan kurt, kurt değildir" yazısını silip yerine "Arkasındn 40 köpek havlamayan Türk Atatürkçü değildir" yazısı asacağını sitemle ifade etti.

    Küçük, "Gerçekten havlayanlar çok. Yalnız başınayım. Ama bu Ergenekon dedikleri bir safsata. Olsaydı ben bilirdim. Devlette bu kadar tecrübem, çalışmam var. Amerikada organize edilmiş. Doğu Bey'in (Perinçek) çok güzel dediği gibi 'Ergenekon Türk'ün başına örülmüş bir çoraptır" ndiye konuştu.

    "Emin Şirin'i severim"


    Eski AKP milletvekili ve Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı 2. Ergenekon davasından tutuksuz yargılanan Emin Şirin'i tanıdığını ve çok sevdiğini belirten Küçük, Ergenekon operasyonunda Şirin gözaltına alındığında merak edip aradığını anlattı.

    Ne olduğunu sorduğunda Şirin'in "Valla Paşam, bilmiyorum, örgüt diyorlar. Ergenekon diyorlar" dediğini kendisiniz de "Nasıl örgütmüş" diye sorduğunu aktaran Küçük talebini, "F tipi polis, Fethullahçı polis, ABD'nin emrinde çalışanlar, bu görüşmeyi dosyama koymadılar. Ben o telefon konuşmasını istiyorum. 'Böyle bir telefon konuşması yok' demesinler. Bu görüşmeyi istiyorum" diyerek dile getirdi.

    Zekeriya Öztürk'ten Kürtçe tahliye açılımı


    Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Zekeriya Öztürk, son günlerde gündemde olan Kürt açılımına değinerek, "PKK'nın Şubat 2007 de Kandil kongresinde aldığı kararları uyguluyorlar. Açılım dedikleri budur. Örgüte hangi Avrupa devletlerinin destek verdiği biliniyor. Devlet, şehit olan askerin annesine, dağda öldürülen teröristin annesine de dava açma hakkına sahip olduğunu söylemelidir. Gerçek açılım budur" diye konuştu.

    Eşi Güler Kömürcü Öztürk'ün kendisini cezaevinde ziyareti sırasında tahliyesi ile ilgili olarak tahliye açılımı yapması gerektiğini söylediğini belirten Zekeriya Öztürk, "tahliye olabilmem için Kürtçe konuşmam mı lazım" diyerek tahliye talebini içeren Kürtçe kelimeler kullanarak "Bunu asla yapmayacağım. Türkiye'nin tek dili Türkçedir. Türkiye laiktir. Bunlar zorunluluktur. Kürt insanlar benden farklı değildir" diye konuştu.

    Taleplerin alınmasının ardından duruşmaya ara verildi.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan yargılamanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık geldi.

    Tutuklu sanıklar Ümit Oğuztan, Ümit Sayın, Kahraman Şahin ve Hayrettin Ertekin ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, tutuksuz sanıklar Güler Kömürcü Öztürk ve İbrahim Benli de hazır bulundu.

    Savunmasının alınması için mahkemeye getirilen tutuklu sanık Osman Yıldırım, savunmasını hazırlayamadığını belirterek, iki hafta süre verilmesini ve bu süre içerisinde duruşmalardan muaf tutulmasını istedi.

    Avukat Zeynep Küçük'ün talebi

    Avukat Zeynep Küçük de MİT'in, 2003'te Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'na sunulan Ergenekon şeması ve kitapçığının yer aldığı belgelerin 2006'da tekrar Başbakanlık ve Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanlığına gönderilmesinin nedenine ilişkin mahkeme yazısına cevap verdiğini belirtti.

    MİT'in cevabında, "belirtilen hususların devam etmesi nedeniyle" şeklinde ifadelerin yer aldığını kaydeden Zeynep Küçük, MİT'e yazı yazılarak, belirtilen hususların açıklanmasını istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow