hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: ''Hasım değil, hısım olalım"

    Erdoğan: Hasım değil, hısım olalım
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da AK Parti İl Başkanlığı'nın bayramlaşma programında konuştu. Gündeminde yine açılım çalışmaları olan Erdoğan "Birbirimize hasım değil hısım olursak, yarınlar daha aydınlık olacak" dedi. Başbakan Erdoğan AK Parti'nin tüm diyalog girişimlerini reddeden muhalefeti ise sert bir dille eleştirdi.

    AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Sütlüce Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Erdoğan, bu buluşmanın teşkilat bilincinin bir örneği olduğunu ifade etti.

    Erdoğan, ramazan ayı boyunca yoğun şekilde yaşadıkları ve yaşattıkları paylaşma, dayanışma hissinin bayramda doruk noktasına ulaştığını aktardı.

    Başbakan Erdoğan, "İnşallah yaşadığımız bayram sevinci, doğrudan doğruya bütün insanlarımızın gönlüne, kalbine sirayet eder. İnşallah bu mutluluk doğrudan doğruya anaların, babaların, çocukları yüzüne yansır. İnşallah bu bayram yüreklerdeki yangınlara su serper. Gönüllerdeki hasretleri dindirir. Bir uçtan bir uca ülkemizdeki bütün ocakların, bütün yuvaların şenlenmesine vesile olur" dedi.

    "Eğer demokratik açılım diyorsak, bir milli birlik projesi diyorsak çatışmayı değil, uzlaşmayı esas alıyoruz. İhtilafları değil, ittifak noktalarımızı güçlendiriyoruz" diyen Başbakan, "Küllenmiş husumetleri, kabuk bağlamış yaraları, kin ve nefret ateşlerini canlandırmak hiç birimize yarar sağlamaz. Bizim ortak menfaatlerimiz, barış kardeşlik ve sevgi pınarlarını gürleştirmektedir. Birbirimize karşı ön yargıları kırmak durumundayız. Birbirimizi kamplara ayırmaktan vazgeçersek, birbirimize hasım değil, birbirimize hısım olabilirsek inanıyorum ki Türkiye'nin yarınları dünden de bugünkünden çok daha parlak çok daha aydınlık olacaktır" ifadelerini kullandı.

    "AK Parti'ye bölücü damgası yakıştıramazsınız"

    Başbakan Erdoğan, kimsenin AK Parti'ye bölücü damgasını yakıştıramayacağını belirterek, ''Şimdi bize bu yakıştırmayı yapanlara soruyoruz; Siz Türkiye'nin kaç vilayetinde varsınız, siz Türkiye'nin kaç vilayetinden milletvekili çıkardınız?''
    dedi.

    ''Sorunlarımız, dertlerimiz, eksikliklerimiz var. Her şeyi bitirdik, çözdük, hallettik iddiasında değiliz. Ama bu sorunları çözecek, bu sıkıntıları ve eksiklikleri giderecek azmimiz, inancımız var" diyen Erdoğan, "Allah'ın izniyle aşamayacağımız  hiçbir zorluk yoktur. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum. Yeter ki gönül bağlarımızı sağlam tutalım, yeter ki umutsuzluğa, karamsarlığa zerre kadar prim vermeyelim. Yeter ki birbirimize güvenimizden, kendimize güvenimizden en ufak bir taviz vermeyelim'' şeklinde konuştu.

    Erdoğan ayrıca, "Birbirimizi kamplara ayırmaktan vazgeçersek, türkiye'nin yarınları dünden ve bugünkünden aydınlık olacaktır" dedi.

    Muhalefete eleştiri

    Başbakan Erdoğan, ''Bir 'milli birlik projesi' dedik. Bunu 'demokratik açılım' sürecinde gerçekleştireceğimizi konuştuk. Ama bakıyorsunuz ki, tabi ki sıfatı muhalefet olanlar buna muhalefet ediyorlar. Beyaza siyah demenin gayretindeler. Siyaha beyaz demenin gayretiyle muhalefet ediyorlar. 'Hadi gelin bunu görüşelim' dediğimiz zaman, 'Hayır, sizinle görüşmeyiz' diyorlar. 'Görüşelim, ondan sonra gerekeni yapın', 'hayır görüşmeyiz'... Görüşülmeden, neyin ne olduğunu bilmeden nasıl olur da bunu hemen damgalıyorsunuz. Açıklandı mı? 'Bir şey yok'. Ne var bunun içeriğinde biliyor musunuz? Verecekleri cevap 'yok'. Sadece söyledikleri 'Siz Türkiye'yi bölüyorsunuz'. Bu ifadeyi kullananlardır bu ülkede bölücü olanlar'' dedi.

    "Ey CHP, sen nerede varsın, ey MHP sen nerede varsın, ey DTP sen nerede varsın? Peki bu tablo nasıl oldu? Çünkü biz milletimizin genelini seviyoruz, genelini kucaklıyoruz. Ayırım yok. Biz 81 vilayetin 81'ine gidiyoruz, 780 bin kilometre karelik vatan toprakların tamamını kucaklıyoruz. Farkımız bu. Gitmedik  yer bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız da'' ifadelerini kullandı.

    Erdoğan Meclis'te yapılacak oturum tartışmalarına da yanıt verdi, "Açık da yaparız kapalı da. Hiç fark etmez. Çünkü bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, milletçe üzümü yemek" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow