hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayyam Garipoğlu sorgulandı

    Hayyam Garipoğlu sorgulandı
    expand

    Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili Cem Garipoğlu'nun kardeşi, dedesi ve amcası Hayyam Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişi bugün gözaltına alındı. Hayyam Garipoğlu dahil 12 kişiden ifadeleri alınanlar emniyetten ayrıldı. Amca Garipoğlu, "Bilgimize başvurdular" dedi. Münevver'in babası Süreyya Karabulut ise, vicadanının rahat olduğunu, çünkü "devletin kendisine sözü olduğunu" ifade etti.

    İfadeleri alınıp emniyetten ayrılanlar kameralara görüntü vermekten kaçınırken, ifadesi alınıp bırakılanlar arasında Garipoğlu ailesinin yanında çalışan hizmetlinin de olduğu öğrenildi.

    Gazetecilere açıklama yapan Hayyam Garipoğlu, polislerin bu sabah erken saatlerde kendi evi ile kız kardeşi, babası ve ailenin diğer yakınlarının evlerinde arama yaptığını belirtti.

    Garipoğlu, "Daha sonra da biz emniyete geldik. Bildiklerimizi anlattık. Zaten daha önce de anlatmıştık. Yapılan aramalarda da ne Cem, ne de başka bir bulgu bulunamadı" dedi.

    "Hergün cinayet oluyor, niye bu kadar büyüdü?


    Münevver Karabulut cinayetinin 5.5 aydır medyada, televizyon ve gazetelerde yer aldığına dikkati çeken Hayyam Garipoğlu, "Neden bu konu televizyon ve basında bu kadar yer alıyor. Türkiye'de onlarca cinayet oluyor, Güneydoğu'da şehitler oluyor, bu kadar yer verilmiyor. Bunu bir düşünmek lazım" diye konuştu.

    Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilenlerden 8'inin, cinayet zanlısı olarak "kırmızı bülten"le aranan Cem Garipoğlu'nun aile üyeleri olduğu belirtildi.

    Diğer 4 kişinin ise, ailenin yanında çalışanlar olduğu öğrenildi.

    Sorguya İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği iki başmüfettiş de katıldı.

    Baba Karabulut: "Devletin namus sözü var"


    Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ise gelişmeyi CNN TÜRK'e değerlendirdi; "Olumlu bir gelişme. Sabırla bekleyeceğim" dedi.

    Baba Karabulut, "Devletimin bana namus sözü var" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow