Kaymakam Kalkan: "Bodrum'un geleceği karanlık"
Muğla'nın Bodrum ilçesinde beş yıldır görev yapan ve tayini Samsun'un Canik ilçesine çıkan Kaymakam Abdullah Kalkan, görevi bırakmasına bir hafta kala gazetecilerle yaptığı toplantıda, "Bodrum'un geleceği karanlık" dedi.
Kaymakam Abdullah Kalkan, bu sabah Marina Vista Otel'de gazetecilerle kahvaltıda buluşarak, bir değerlendirmede bulundu.
Görev yaptığı süre içerisinde Bodrum'un geleceğine yönelik projeler, planlar ve katı atık, içme suyu, yol, elektrik ve altyapı sorunları ile mücadele ettiğini ancak 11 belediye bulunması ve imar planlarına açılan davalar nedeniyle sorunların kangren haline geldiğini vurgulayan Kalkan, yüzde 99'u turizmden geçinen kentin konut mezarlığına dönüştürüldüğünü belirtti.
Bodrum'un son 10 yıldır imar planları kavgaları, planların mahkemelere intikal eden iptal süreçleri ile çokça zaman kaybettiğini kaydeden Kaymakam Abdullah Kalkan, "İmar planlarındaki usulsüzlükler nedeniyle 11 belediye başkanından soruşturma açmadığım başkan yok. Mimarlar toplantılarda açık açık 'İki plan yapıyoruz. Birisi belediyeye verilecek birisi arazide uygulanacak' diye konuşuyor. Kimsenin kılı kımıldamıyor. Ruhsatsız yapı yok, ancak imar planlarına uygun tek bir bina dahi yok" dedi.
Kalkan, "Bodrum'da ikinci konutların sayısı turizm tesislerinin sayısının üç katına çıktı, buna dur diyen de yok. Kentin turizm bölgesi olmasına rağmen konut ve emlak sektörü çok çok önde gidiyor. Bu nedenle planların merkezi yönetim tarafından bir an önce yapılıp sadece Bodrum değil, Bodrum, Milas ve Yatağan'ı içerisine alan turizm merkezi ilan edilmesinde kentin geleceği açısından büyük yarar var. Başkanlar bu konuda mutlaka anlaşıp bir karar vermeli. Aksi takdirde elinde sadece 50' kadar turistik tesis kalan Bodrumlunun geleceği gerçekten parlak değil, böyle giderse Bodrum'un geleceği karanlık" diye konuştu.
Abdullah Kalkan, kahvaltıdan sonra Bodrum sokaklarında dolaşıp vatandaşlarla sohbet etti. 5000 yıllık antik kentin geçmişinden günümüze kadar gelen ve korunan 3500 yıllık Antik Tiyatro, Myndos Kapısı, Kral Mousolos'un Mezarı ve 1000 yıllık kalenin halen ayakta durduğunu vurgulayan Kalkan, "Binlerce yıldan günümüze kadar gelen ve hala kullanılan tarihi eserlerimiz var. Peki bizim otuz yıl sonra geleceğe bırakacağımız ne var? İkinci konut mezarlığı mı?" dedi.
Bodrum'un değerlerine sahip çıkmayarak, sıradan bir kent olma yoluna girdiğini belirten Kalkan, "Derhal gerekli tedbirler alınmalı, doğası, tarihi, denizi olan kent için acil kurtarma planları yapılmalı. Bodrum elindeki gücü 11 belediyeye dağıtarak dağılmış, organize olamamanın sıkıntısını çekiyor. Sorunlarda bu nedenle çözülmeyip kronik hale geliyor. Turistleri yanan vahşi depolamalı çöplük alanındaki dumanlar karşılıyor. Bu nedenle 11 belediye mutlaka birleşmeli, kamu ve ekonomik güç bir noktada toplanmalı. Kent sıradanlaşma yolunda değil markalaşma yolunda ciddi projeler üretmeli" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son Dakika Haberleri... Rusya’da Yakalanan Berat Can Gökdemir’in Türkiye’ye İadesi Talep Edildi
SON DAKİKA... "Türkiye altında kalabilir" deyip uyardı: 7.2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz
Bursa'da yarın okullar tatil mi 22 Kasım 2024? Valilikten açıklama geldi mi?
İstanbul'da lodos: Dev dalgalar oluştu, Kalamış Sahili göle döndü
Kahvehanede dehşet anları! Pompalı tüfek ile gelip tetiğe bastı