hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergenekon firarisi Ersöz yakalandı

    Ergenekon firarisi Ersöz yakalandı
    expand

    Ergenekon davasının firari sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ankara'da özel bir hastanede yakalanarak, gözaltına alındı. Ersöz'ün Balgat'taki 100. Yıl Hastanesi'ne sahte kimlikle prostat ameliyatı için yattığı belirlendi. Ersöz'ün tanınmamak için sakal bıraktığı gözlendi. Bu arada, Ersöz'ün yeğeni Baran Kayral da gözaltında. Ersöz ve Kayral, emnşyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a getirildi.

    Ersöz'ün, Türkiye'ye giriş yaptığında Mehmet Orhan Gülcü isimli Burdur nüfusuna kayıtlı bir vatandaşın kimliğini kullandığı öğrenildi.

    Gülcü'nün,  Burdur Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2007 ve 2008 tarihlerinde "bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek" suçlarından yargılandığı ortaya çıktı. Gülcü, en son 14 Kasım 2008 tarihinde bu kimlikle hakim karşısına çıkmış ve yaklaşık 1.5 yıl süren yargılama sonucu beraat etmişti.
     
    Gülcü, bugün öğlen saatlerinde Burdur'da gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan Gülcü'nün, SSK'dan emekli olduğu ve Burdur'da oturduğu belirtildi. Gülcü, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
     
    Emniyet binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gülcü, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü tanımadığını, polisin de ifadesinde kendisine bu
    konularda sorular yönelttiğini söyledi.

    Kimliğini hiç kaybetmediğini belirten ve gazetecilere kimliğini gösteren Gülcü, "İstanbul Beşiktaş Nüfus Müdürlüğünden benim ismime kimlik çıkarılmış. Kimliğim elimde. Kaybetmedim. İfademde, üzerinde adıma kimlik bulunduğu belirtilen kişiyi tanımadığımı, olayla ilgili bilgim olmadığını da söyledim" dedi.

    Nasıl yakalandı?

    Türkiye'ye Zonguldak Limanı'ndan 2 hafta önce kaçak giriş yaptığı tespit edilen Ersöz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı.

    Ersöz, "Mehmet Orhan Gülcü" sahte kimliğiyle tedavi için Balgat 100. Yıl Hastanesi'ne gitti.

    Üroloji polikliniğinde dün yapılan tahlilleri sonrasında lazerle prostat ameliyatı yapılması uygun bulunan Ersöz'ün, bugün hastaneye yatış işlemleri yapıldı.

    Ersöz, saat 8.30 sıralarında Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınarak hastaneden götürüldü.

    Yaklaşık 1 ay önce prostat rahatsızlığıyla hastaneye gelen Ersöz'ün, kalp hastası olması nedeniyle ameliyatının ertelendiği öğrenildi.

    İstanbul'a götürüldü

    Polisin bu sabah gözaltına aldığı Ersöz ve yeğeni olduğu öğrenilen Baran Kayral, Ankara Adalet Sarayı'ndaki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildi. Polisin güvenlik önlemleri eşliğinde yeniden emniyete götürülen Ersöz ve Kayral, buradaki işlemlerinin tamamlamasının ardından THY'ye ait tarifeli uçakla 17.20'de İstanbul'a götürüldü.

    Ersöz'ün İstanbul'a götürülüşü sırasında polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

    Kıbrıs'a geçmeyi planlıyordu, iddiası

    Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, hastanedeki tedavisinin ardından, Mersin üzerinden Kıbrıs'a gitmeyi planladığı iddia edildi.

    Soruşturma kapsamında Haziran sonunda düzenlenen operasyondan bir gün önce yurtdışına çıkan ve Rusya'da olduğu öne sürülen Ersöz'ün, kasım ayınoa Türkiye'ye giriş yaptığı ve çeşitli illerde saklandığı öğrenildi.

    Önce polise direndi

    Ersöz'ün, rahatsızlığı nedeniyle tedavi için geldiği Balgat 100. Yıl Hastanesi'nde görevlilerin ihbarı üzerine gelen terörle mücadele ekiplerine bir süre direndiği, kendisinin "Mehmet Orhan Gülcü" olduğunu belirterek, bu kişi adına düzenlenmiş ve üzerinde kendi resmi bulunan nüfus cüzdanını gösterdiği kaydedildi.

    Daha sonra parmak izinin alınarak kimliği kendisine ibraz edilen Ersöz'ün, bunun üzerine direnmekten vazgeçtiği ve polislerce gözaltına alındığı belirtildi.

    Ersöz'ün emniyette yapılan üst aramasında, Burdur'da ikamet ettiği belirtilen Mehmet Orhan Gülcü adına düzenlenmiş biri sahte 2 nüfus cüzdanı sahte pasaport bulunduğu ifade edildi.

    Ersöz'ün, tedavi öncesinde, sahte pasaport temin etmeye çalıştığı ve bu pasaportla Mersin üzerinden Kıbrıs'a gitmeyi planladığı iddia edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow