hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ulaştırma Bakanı'nın Rusya'dan beklentisi

    Ulaştırma Bakanının Rusyadan beklentisi
    expand

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile Türkiye arasındaki gümrük ve ulaşım sorunlarının çözümünde bir mesafe kat edilemediği, Moskova'daki temasları konusunda bu konuyu da ele alacaklarını söyledi.

    Yıldız, yaptığı açıklamada, Rusya'ya Enerji Bakanı Sergey Şmatko ve Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) eşbaşkanı İgor Seçin'in davetlisi olarak geldiğini belirterek, "Burada Mavi Akım 2'yi görüşeceğimiz gibi birçok projeden bahsedeceğiz" diye konuştu.

    Türkiye ve Rusya arasında gümrük sorunları konusunun da yapacağı görüşmelerde ele alacaklarını söyleyen Yıldız, "KEK toplantısını ağustos ayında yapmamızın uygun olacağını zannediyorum. Çünkü gümrüklerde ve ulaşım konularında istediğimiz mesafeyi ne yazık ki elde edebilmiş değiliz. Bununla alakalı olarak mutlaka Türkiye tarafı olarak bu meseleleri kat etmemiz ve karşılıklı işi kolaylaştırmamız lazım. Çünkü 35-36 milyar dolarlık dış ticaret hacminden bahsediyoruz" bilgisini verdi.

    Yıldız, Türkiye'deki nükleer santral inşaatındaki son durumun ne olduğu yolundaki bir soru üzerine de "Bildiğiniz gibi TEDAŞ'taki komisyon mütaalalarını tamamladı ve TEDAŞ yönetim kuruluna sundu. TEDAŞ Yönetim Kurulu da aldığı kararları bize yani enerji bakanlığına aksettirdi. Kendi Yönetim Kurulu kararlarını biz de değerlendirmesini yapıyoruz. Her kurum ve kuruluşun malum yetki ve sorumlulukları farklı. Biz de değerlendirmemizi yapıyoruz. Burada da bu konuya tabi ki değineceğiz" cevabını verdi.

    Bakan Yıldız, İsrail'in Azeri doğal gaz ve petrolünün Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ve Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) boru hatlarının Akdeniz altından İsrail'e uzatılması talebiyle ilgili soruya da, "Hayır bize henüz ulaşan bir bilgi yok. Bildiğiniz gibi gazın tedarik edilmesinde her ülke kendi menfaatleri doğrultusunda mutlaka kaynak ülke çeşitlendirmesi ve güzergah çeşitlendirmesi yapma ihtiyacı hissederler. Zannediyorum böyle bir ihtiyaçtan kaynaklandı. Biz bütün alternatifler alakalı konuşmaya hazırız" yanıtını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow