hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'nin Ortadoğu Temsilcisi bölgeye gidiyor

    ABDnin Ortadoğu Temsilcisi bölgeye gidiyor
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi Senatör George Mitchell bölge turuna bugün başlıyor. Mitchell'ın tur programında Türkiye şimdilik yer almıyor. Başkan Obama'nın bugünkü programındaysa ekonomik yenilenme planı için Kongre'de yapacağı ikna görüşmeleri var.

    Başkan Obama'nın Ortadoğu özel temsilcisi Senatör George Mitchell bugün itibariyla temaslarına başlıyor.

    Dün Mitchell'ın hareketinden önce Hillary Clinton ve Mitchell'ı Beyaz Saray'da kabul eden Obama, "Kendisi benim adıma konuşacak" diyerek desteğini yineledi.
     
    Mitchell ilk iki günün Kahire'de geçiriyor. Perşembe günü Kudüs'e geçecek olan Senatör Mitchell Cuma günü Batı Şeria'da olacak. Cumartesi günü Amman'a Pazar günü de Riyad'a gidecek olan Mitchell'ın dönüş hattı üzerinde Londra ve Paris'te de görüşmeler yapması bekleniyor.

    Senatör Mitchell'ın görüşme trafiğinde şimdilik Türkiye gözükmüyor. Ama dışişleri yetkilileri programa ekleme olabileceği görüşünde..
     
    Obama, ilk tur görüşme trafiğinden beklentisinin yüksek olmadığını belirtirken, diplomatik kaynakları Mitchell'in özellikle Gazze'ye yardım götüren sınır kapılarının hemen açılması ve insani ihtiyaçların sağlanmasını isteyeceğini belirtiyorlar.

    Bunun için Mısır'a gerekli maddi yardımın Suudi Arabistan'ın da aralarında bulunduğu destekçiler arasından hızla sağlanması gerektiğinin altı çiziliyor.
     
    Dışişleri sözcüsü Robert Wood, Hamas'la hiçbir temas olmayacağının altını çiziyor ama bölge ülkelerinden Hamas'ı temsilen gelebilecek mesajlar da dikkatle not edilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow