hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1.2 milyar kişi Wi-Fi kullanıyor

    1.2 milyar kişi Wi-Fi kullanıyor
    expand

    Dünya çapında 1,2 milyar kişinin, Wi-Fi/Hotspot kablosuz erişim noktaları üzerinden internete bağlandığı belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    In-Stat araştırma şirketinin raporundan derlediği bilgilere göre, Hotspot noktaları üzerinden sanal dünyaya ulaşanların sayısı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 47 artarak 1,2 milyar kişiye ulaştı.

    Kullanıcı sayısının yükselmesi, telekomünikasyon şirketlerinin de bu pazara ilgisini artırdı.

    Raporda, Hotspot kullanıcı sayısının artmasında en önemli faktör olarak kablosuz internet ağlarına "akıllı cep telefonları" ile bağlanılabilmesi, fiyatlarının düşmesi ve masaüstü bilgisayarlara göre daha çok tercih edilen dizüstü bilgisayarı sayısının artması gösterildi.

    Araştırmaya göre, dünya genelindeki Hotspot nokta sayısının, bu yıl sonu itibarıyla 245 bin'e ulaşması bekleniyor. Raporda, sadece AT&T şirketinin sağladığı Hotspot servisinin geçtiğimiz yıla göre yüzde 500 büyüdüğüne işaret edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow