Korsanlar yahoo ve gmail'e göz dikti

Bilgisayar korsanları, Yahoo ve Google'ın elektronik posta hesaplarını da hedef aldı.
İnternet devi Microsoft'un, elektronik posta sistemi Hotmail'deki binlerce hesabın şifresini ele geçiren bilgisayar korsanlarının, Yahoo ve Google'ın elektronik posta hesaplarını da hedef aldıkları bildirildi.
Google'dan yapılan açıklamada, "Bilgisayar korsanlarının elektronik posta adreslerini ele geçirmek için phishing yöntemiyle saldırılar düzenlediklerine dair uyarı aldık" denildi.
Az sayıda hesabın bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini belirten Google yetkilileri, bu hesapların şifrelerinin yenilenerek sahiplerine verildiğini kaydetti.
Yahoo şirketinin açıklamasında da, az sayıda Yahoo hesabının şifresinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiği ifade edildi ve phishing tarzı yöntemlerin sektör için sorun olduğu vurgulandı.
"Password" (şifre) ve "fishing" (balık avlamak) sözcüklerinin birleşiminden oluşan "Phishing" yöntemini kullanan bilgisayar korsanları, internet kullanıcılarına sahte elektronik postalar göndererek, onları kendi hazırladıkları sitelere çekmeye çalışıyor.
Bu siteleri ulaşmak istedikleri kuruluşun resmi sitesi sanan internet kullanıcılarının siteye giriş yapmayı denemeleri halinde, kullanıcı isimleri ve şifreleri bilgisayar korsanlarının eline geçiyor.
Microsoft, Google ve Yahoo yetkilileri, bu sorunu aşmak için en temel güvenlik önlemlerinin uygulanmasının yeterli olduğunu belirterek, şüpheli linklere tıklanmaması ve antivirüs programları kullanılmasını öneriyor.
Microsoft, dün bilgisayar korsanlarının elektronik mesajlaşma sistemi Hotmail'de binlerce hesabın şifresini ele geçirmelerinden dolayı, bu hesaplara erişimi kapattığını açıklamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında