Makak maymunlarının bir marifeti daha bulundu

Japon araştırmacılar, dişi maymunların, yavrularına insan saç teliyle nasıl diş temizlendiğini gösterdiğini gözlemledi.
Japonya'nın Kyoto Üniversitesi Primat Araştırma Enstitüsünden Profesör Nobuo Masataka başkanlığındaki ekip, Tayland'da yaptıkları araştırmada, uzun kuyruklu dişi makak maymunlarının, aynı insan gibi dişlerinin arasındaki boşlukları temizleyişine tanıklık etti.
Gözlem yaptıkları 7 makak maymununun, yavruları kendilerini izlerken, dişlerini temizlemek için 2 kat zaman ayırdığını belirten ekip, bu durumun, anne maymunların yavrularına nasıl diş temizlendiğini bilinçli olarak öğrettiğini gösterdiğine işaret etti.
Prof Masataka, "Bu gözlem beni çok şaşırttı. Çünkü üçüncü bir tarafa ait bir aleti kullanma tekniğini öğretmek, sadece insanlara ait bir yöntem" derken, Bangkok'un kuzeyindeki Lopburi'de yapılan bu araştırmanın henüz hipotez aşamasında olduğunu vurguladı.
Japon bilim adamı, araştırmalarının bundan sonraki safhasında, bebekmaymunların, annelerinin bu eyleminin, dişlerini nasıl temizleyeceklerini öğrenmelerine yardımcı olup olmadığına odaklanacağını söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bilim insanlarından yeni keşif: Dünya üzerinde böylesi görülmemişti!
NASA'dan heyecan veren görüntüler: Mars'ta meteorlar fotoğraflandı
Depremler artacak: Kıtalar yeniden birleşiyor! Bilim insanları ortaya çıkardı
On yıllar sonra ilk kez! James Webb'ten yeni bir başarı
İsviçreli bilim insanı tarih verdi: 25 yıl sonra uzaylılarla tanışabiliriz