hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergenekon savcıları hakkındaki dava başladı

    Ergenekon savcıları hakkındaki dava başladı
    expand

    Cumhuriyet gazetesinin imtiyaz sahibi Cumhuriyet Vakfı ile yayımcısı Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık A.Ş'nin "Ergenekon" davası iddianamesini hazırlayan 3 Cumhuriyet Savcısı aleyhinde açtığı 100 bin YTL'lik manevi tazminat davası başladı.

    İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacı avukatları Fikret İlkiz ve Uğur Alacakaptan katıldı. Davalı Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın ile avukatları ise duruşmaya gelmedi.

    Duruşmada söz alan davacı avukatlarından Fikret İlkiz, davalılar tarafından mahkemenin yetkisizliği yönünde yapılan itirazın reddine karar verilmesini isteyerek, yetkili mahkemelerin İstanbul Asliye Hukuk Mahkemeleri olduğunu ifade etti.

    İlkiz ayrıca, mahkemeye bir cevap dilekçesi ve İlhan Selçuk tarafından  yazılan "Ziverbey Köşkü" isimli kitabı sundu.Hakim, davalı savcıların, adreslerini gerekçe göstererek davanın Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemelerinde görülmesi yönündeki taleplerinin reddine karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

    Dava dilekçesi

    Cumhuriyet gazetesinin imtiyaz sahibi Cumhuriyet Vakfı ile yayımcısı Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık A.Ş avukatlarınca hazırlanan davad ilekçesinde, "Ergenekon" davasının iddianamesinde, "Cumhuriyet gazetesine yönelik haksız, hukuka aykırı, ticari ve mesleki itibarına saldırı oluşturan ithamlarda bulunulduğu" savunuluyor.

    Davalı Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın, "gazetenin başyazarı üzerinden Cumhuriyet gazetesini de suçlamaya yöneldikleri ve bu durumun hukuka aykırı olduğu" ileri sürülen dilekçede, iddianamede, Cumhuriyet gazetesine yönelik, "terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda yayın yapma" suçlamasında bulunulduğu kaydediliyor.

    Dilekçede, "Davalıların, 'Ergenekon' davasında esasen mağdur ve suçtan zarar gören konumunda olan Cumhuriyet gazetesine, kişisel duygu ve düşüncelerinin etkisi altında kalarak ve karalama maksadıyla haksız ve kabul edilemez ağır suçlamada bulundukları" savunularak, toplam 100 bin YTL manevi tazminat talep ediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow