hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkesir'de maç kavgası: 1 ölü

    Balıkesirde maç kavgası: 1 ölü
    expand

    BEKO Basketbol Ligi'nde oynanan Banvitspor-Pınar Karşıyaka maçını izlemek taraftarları Balıkesir'in Bandırma ilçesine götüren iki otobüsün bir petrol istasyonunda verdiği mola sırasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

    Alınan bilgiye göre, Pınar Karşıyaka taraftarlarını taşıyan iki otobüs, Balıkesir-İzmir karayolundaki Polis Meslek Yüksek Okulu karşısında bulunan İbrahim G'ye ait petrol istasyonunda mola verdi.

    Bu sırada istasyondaki marketten alışveriş yapan Pınar Karşıyakalı taraftarlar arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Çıkan arbede sırasında markette bulunan eşyalar zarar görürken, market görevlileri tartışan kişilere müdahale ederek, dışarı çıkarmak istedi.

    Bunun üzerine taraftarlarla, akaryakıt istasyonunun sahibi İbrahim G'nin oğlu Ertuğ G. (22), market görevlileri Bilal B. (32), Hakan G. (20) ve Halil İbrahim G. (37) arasında tartışma başladı.

    Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Ertuğ G, pompalı tüfekle ateş ederek taraftarlardan 4 kişiyi yaraladı. Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Manisa Spor Akademisi öğrencisi Özgür Soylu (21), yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Henüz kimlikleri belirlenemeyen 3 taraftarın tedavisi ise sürüyor.

    Olayın ardından Ertuğ G. (22), market görevlileri Bilal B. (32), Hakan G. (20) ve Halil İbrahim G. (37) ile 30 taraftar ve bir otobüs şoförü gözaltına alındı.

    Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, çıkan kavgayla ilgili olarak, "Bir genç kardeşimizi maalesef kaybettik. Yaralılarımız ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi" dedi.

    Vali Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, Pınar Karşıyakalı taraftarları taşıyan otobüslerin Balıkesir-İzmir kara yolu üzerindeki petrol istasyonunda mola verdiği sırada, benzin istasyonundaki market görevlileriyle taraftarlar arasında çıkan kavganın üzücü olduğunu söyledi.

    Hatipoğlu, kavgada ölü ve yaralıların bulunmasının üzüntülerini daha da artırdığını ifade ederek, "Bir genç kardeşimizi maalesef kaybettik. Yaralılarımız ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi" dedi.

    Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Vali Hatipoğlu, 30 taraftar ile Ertuğ G. (22) ve market görevlileri Bilal B. (32), Hakan G. (20) ve Halil İbrahim G'nin (37) gözaltında olduğunu kaydetti.

    Öte yandan, gözaltındaki otobüs şoförünün ifadesine başvurulmasının ardından serbest bırakıldığı, pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybeden Özgür Soylu'nun (21) cenazesinin, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow