hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran: "Asıl soykırım Filistin'de yapılıyor"

    İran: Asıl soykırım Filistinde yapılıyor
    expand

    İran, Gazze Şeridi'nde savunmasız çocuk, kadın ve yaşlıların hedef alınmasının "asıl soykırım olduğunu" bildirdi.

    Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünya kamuoyuna hitaben yayımladığı mesajda, "Her zamankinden zor günler yaşayan Filistin halkına yardım eli uzatılmasını" istedi.

    İsrail kuşatması ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere insani yardım için tarihi fırsatın kaçırılmamasını isteyen Ahmedinenecad, dünya kamuoyunun İsrail'e saldırıları durdurması için baskı yapması gerektiğini ifade
    etti.

    "Büyük ve zorba güçlerin, siyonist rejimin cinayetleri karşısındaki ölüm sessizliği ve canileri savunması onları da bu zulme ortak ediyor" diyen Ahmedinecad, "Asıl soykırım bugün, Filistin'de yapılıyor" dedi.

    Ahmedinecad, "İsrail ve müttefiklerinin her açıdan yolun sonuna geldiğini" belirterek, "Bu cinayetler, onların utanç dosyalarını daha da karartacak" ifadesini kullandı.

    İran Meclisi de bugün yayımladığı bildiride, İsrail'in yüzlerce Filistinliyi öldürmesi bin 700 dolayında Filistinliyi de yaralamasını kınadı.

    "Gözü dönmüş katil İsrailliler, tarihin en feci cinayetlerinden birini işliyor" ifadesinin yer aldığı bildiride, Filistin halkının her açıdan desteklenmesi çağrısı yapıldı. Gazze Şeridi'nde insanlık trajedisi yaşandığının belirtildiği bildiride, "Savunmasız insanların modern savaş uçaklarından atılan bombalarla öldürülmesi güç ve kudretin göstergesi değil, aksine yenilgi, zaaf ve suçun ifadesidir" denildi.

    İsrail'in, Haziran 2007'den beri kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne düzenlediği son hava saldırılarında 360'tan fazla kişinin öldüğü ve bin 700'e yakın kişinin yaralandığı bildiriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow