hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Wilson: "Örgüte silah vermiyoruz"

    Wilson: Örgüte silah vermiyoruz
    expand

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ülkesinin PKK'ya destek verdiği iddialarını net bir dille yalanladı. Wilson, "PKK ve liderleri ile müzakere etmiyoruz, etmeyeceğiz. Örgüte silah vermiyoruz, vermeyeceğiz" dedi.

    Wilson, ABD Büyükelçiliği'nin internet sitesinde, ABD'nin PKK'lılara silah sağladığı iddialarına ilişkin bir soruyu yanıtladı.
     
    Wilson, ABD'nin, Türkiye'nin ardından PKK'yı "terörist" ilan eden ilk ülke olduğunu hatırlattı ve ülkesinin PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile işbirliği içinde olduğunu kaydetti.
     
    Büyükelçi Wilson, "PKK ile hiçbir ilişkimiz yok" dedi.

    Büyükelçilik Sözcüsü Kathryn Scallow da, Şırnak'ta teslim olan 4 PKK'lı teröristin ''Amerikan askerlerinin PKK'lılara silah temin ettiği'' yönündeki iddialarını yalanlamıştı.
     
    İddiaları "komik ve saçma" olarak niteleyen sözcü, ABD hükümetinin PKK'yı "terör örgütü" olarak gördüğünü, ABD'nin hiçbir zaman teröristlerle görüşmediğini söyledi.
     
    Teslim olan teröristlerin iddiası
     
    Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olan teröristler, PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kampına 2 ABD zırhlı aracının silah getirdiğine şahit olduklarını iddia etmişti.
     
    Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Verimli jandarma karakolunda basın mensuplarına açıklama yapan teröristler, terör örgütünün son zamanlarda kullandığı uzaktan kumandalı mayınları Irak'ın kuzeyinden temin ettiğini belirtti ve "Kandil Dağı'ndaki kampa 2 ABD zırhlı aracının silah getirdiğine şahit olduk" dedi.
     
    Teröristler ayrıca, Türkiye'nin PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyona hazırlandığına dair söylentilerin örgüt üyelerinde korkuya sebep olduğunu, Irak'ın kuzeyindeki kampların boşaltıldığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow