hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Türkel, Geleceğin Yazarları ile bir araya geldi

    Başkan Türkel, Geleceğin Yazarları ile bir araya geldi
    expand

    Başkan Türkel, Geleceğin Yazarları ile bir araya geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Bayındır İlkokulu öğrencilerinin yazdığı hikayelerden oluşan ‘Hayallerim Gerçek Olsa’ kitabının tanıtım etkinliğine katıldı. Başkan Türkel, “Bu proje beni geleceğimiz için çok umutlandırdı” dedi.

    Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Bayındır İlkokulu öğrencileriyle, ‘Hayallerim Gerçek Olsa’ hikaye kitabının tanıtım etkinliğinde bir araya geldi. Başkan Türkel, kitap okuma alışkanlığı kazandıran projeleri ile dikkat çeken okulda, öğrencilere verdiği sözü tutarak, Atakum Belediye Başkanı olarak ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Etkinliğe Başkan Türkel’in yanı sıra Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Bayındır İlkokulu Müdürü Güven Bostancı, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Okulda öğrenim gören 36 öğrencinin yazdığı 36 hikayeden oluşan kitaptan elde edilen gelir, Bayındır İlkokulu ve öğrenciler için kullanılacak. Başkan Türkel okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte, minik yazarlarla sohbet ederek başarılarından dolayı öğrencileri tebrik etti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA İTHAF EDİYORUZ”

    Bayındır İlkokulu Sınıf Öğretmeni Fatih Aksoy, ‘4 yılda 400 Kitap’ ve ‘Her Gün Bir Kitap’ projeleriyle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırdıklarını ve etkinliklerin Samsun İl Müdürlüğü’nün ‘Okusam’ projesinin hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirterek, “Öğrencilerimiz, 584. kitaplarını okudular, 4. yılın sonunda 600 kitabı tamamlayacaklar. Kitap okumaya başladıktan sonra sonra öğrencilerimizin, hem başarıları hem de kendilerine güvenleri arttı. Artık kendilerini çok rahat ifade edebiliyorlar. Türkçeyi etkili ve çok güzel kullanıyorlar. Yüz yıl önce bu toprakları düşman işgalinden kurtaran, Cumhuriyet’i kuran ve “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” diye seslenerek yolumuzu çizen Atatürk ve silah arkadaşlarına, öğrencilerimle birlikte bu eseri ithaf ederek teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.  

     

    “GELECEK İÇİN ÇOK UMUTLUYUM”

    Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, konuşmasında projelerin öğrencilere eğitim ve sosyal hayatlarında önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek, “Sevgili çocuklar çok güzelsiniz. Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Kıymetli hocam Fatih Aksoy, gerçekten çok kıymetli bir işe imza atmış. Emeği geçen kıymetli hocalarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten ortalama 600 kitap okumak çok kıymetli. Kitabın ismi çok güzel. Biz de sizin hayallerinizin gerçek olması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu anlamlı ve özel çalışma, minik yazarlarımızla bir arada olmak beni geleceğimiz için çok umutlandırdı ve gururlandırdı. Nice başarılar diliyorum. Atakum Belediyesi olarak bundan sonraki projelerinizde her zaman yer alacağız ve öğrencilerimize destek verecek projeleri, el birliği ile hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow