hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali'ne yoğun ilgi

    Osmaniye’de Yöresel Yemek Lezzetleri Festivaline yoğun ilgi
    expand

    Osmaniye’de Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali'ne yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de ilk kez düzenlenen ve iki gün sürecek olan 'Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali' yoğun ilgi gördü.

    Türkiye’nin birçok şehrinden 50’ye yakın şefin katıldığı, açılan 80 stantta yöresel yemeklerin tanıtıldığı festivalde binlerce ziyaretçi, Osmaniye lezzetlerini tadıp, düzenlenen müzikli etkinliklerle eğlendi. Festival, Devlet Bahçeli Meydanı'nda toplanan protokol üyeleri ve vatandaşların eski belediye önü Atatürk Caddesi'ne kadar gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle start aldı. Animasyon ve bandonun da eşlik ettiği yürüyüş sırasında renkli görüntüler oluştu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Garnizon Komutanı ve 12'nci Komando Tugay Komutan Vekili Topçu Albay Hakan Kocabaş, Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halit Gülten ve diğer protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar stantları gezerek, yöresel lezzetlerin tadına baktı. Yöresel Lezzet festivalinin Osmaniye’ye hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Bugün burada Osmaniye’mizin geleneksel lezzetlerini ev hanımlarımız, annelerimiz, anneannelerimiz hazırladılar ve Atatürk Caddemizde Osmaniyeli hemşerilerimizin beğenisine sundular. Bizler istiyoruz ki bu geleneksel lezzetler unutulmasın ve gelecek nesillerde de yaşatılsın. Bir taraftan da depremin yaralarını sardığımız sonrası dönemde hep beraber o travmatik etkileri de Osmaniye’nin üzerinden atalım istiyoruz. Bugün çok güzel bir katılım oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen aşçılarımız var. Burada hepsi hünerlerini gösteriyor. İnşallah Osmaniye bu festivali bir bayram havasında kutlayacak ve bunu yaşayarak hissedecektir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Osmaniye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı ve Osmaniye Girişimci ve Üreten Kadınlar Derneği Başkanı Havva Saçıkara Çetin ise kenttin çok ihtiyacı olan bir festival olduğunu ve yoğun bir katılımın olduğunu kaydetti. Çetin, “Festival, festival havasında gidiyor. Biz burada çok güzel ürünler çıkartmak istedik ve bildiğimiz her şeyi dört dörtlük yapalım istedik. Çok güzel bir katılım oldu, çok güzel oldu. Bütün halkımızın mutlaka festivalimizi ziyaret etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yöresel Lezzet festivali süresince, gastroshow ve yarışmalar, müzik dinletisi, müzikli çocuk etkinliği, söyleşi programları, türkü gecesi, annemin yemekleri yöresel yemek yarışması ve gençlik konseri programlarına yer verilecek. Programlar, Pamuk Prenses İle Kırmızı Başlıklı Kız müzikli çocuk etkinliği sonrasında Gurup Telafi'nin sahne alacağı Gençlik Konseri ile sona erecek. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow