hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa'da cenaze nakillerinde kilometre başına ücret uygulamasına son verildi

    Manisada cenaze nakillerinde kilometre başına ücret uygulamasına son verildi
    expand

    Manisa'da cenaze nakillerinde kilometre başına ücret uygulamasına son verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA, (DHA)-MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nda, cenazelerin Manisa'dan başka illere nakli sırasında alınan kilometre başına ücret uygulamasına son verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıya başkanlık yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "Manisa'daki bir vatandaşımız ya da Türkiye'de yaşayan herhangi bir vatandaşımızın Manisa'da vefat etmesi halinde ailelerin böyle bir acılı gününde kendilerinden para talep etmek, bizlere yakışmazdı" dedi.

    Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, başkanlığında yapıldı.

    Toplantıda meclis gündem maddeleri görüşüldü. Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın tekliflerinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "Hallerdeki otoparklarda bekleme süresi 1 saatti. Seçim döneminde haldeki arkadaşlarımızla görüştüğümüzde bu sürenin çok az olduğunu ve bundan sonra ödedikleri ücretin kendilerine ekonomik açıdan zarar verdiğini ifade etmişlerdi. Bu oyladığımız maddelerle artık hallerdeki otoparklarda bekleme süresi 2 saate çıkartıldı" dedi.

    Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı'nın teklifiyle ilgili de açıklama yapan Başkan Zeyrek, “Mezarlıklar Dairesi'nden gelen öneriyse şuydu: cenazeler Manisa'dan başka illere gönderilirken araçlarda kilometre başına para alınıyordu. Manisa'daki bir vatandaşımız ya da Türkiye'de yaşayan herhangi bir vatandaşımızın Manisa'da vefat etmesi halinde ailelerin böyle bir acılı gününde kendilerinden para talep etmek, bizlere yakışmazdı. Bu nedenle hep birlikte bunu kaldırdık" dedi.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow