hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ERÜ'de '9'uncu Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi' başladı

    ERÜde 9uncu Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi başladı
    expand

    ERÜ'de '9'uncu Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi' başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen '9'uncu Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi', Sabancı Kültür Sitesi’nde başladı.

    30 üniversiteden 150’nin üzerinde katılımcıyla gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek kongre kapsamında yaklaşık 35 konferans gerçekleşecek. Bu konferanslara 6 ayrı ülkeden konuşmacılar katılacak. Kongrenin çıktıları da bir dergide yayınlanacak. Kongrenin açılışında konuşan ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu, "Bu hikaye insanlığın hikayesi ve sizler bu hikayeleri öğrenip yeniden insanlığa armağan eden bilim insanlarısınız. Gen tedavilerinin ve genetik mühendisliğin geleceğin tıbbı olduğunu hepimiz biliyoruz. İnsanın biyolojik sırları genetik malzemesinde saklı ve bu sırlar çözüldükçe hem dejeneratif tıp alanında hem de hastalıkların kök nedenleri hususunda çok ciddi ilerlemeler kaydedeceğimiz açık. Eğer tıpta bir Kopernik Devrimi olacaksa bu kesinlikle genetik alanında olacaktır. Ben buna böyle inanıyorum ve işinize büyük bir saygı duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'GENETİĞİN ALTIN ÇAĞINI YAŞIYORUZ'

    ERÜ Tıp Fakültesi Öğretim üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, Türkiye’de önemli genetik merkezleri olduğunu vurgulayarak, “Genom projesinde önemli bir rolünüzün olması lazım. Cemiyet ilişkileri kurarak bu ulusa bu hizmeti sunmamız lazım. Birinci vazifemiz bence bu ve çok önemli. Şu anda biz dünyada hem genetiğin hem de biyoteknolojinin altın çağını yaşıyoruz. Bizim bu altın çağını hissetmemiz ve rekabet etmemiz lazım. Çok genç yetişmiş genetikçilerimiz, uluslararası düzeyde hocalarımız var. Bunların bence gerçek mecrasını bulmasında önemli bir ulusal politika oluşturulması lazım” ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow