hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enkazdan yaralı kurtarılan depremzede, hediye edilen akülü sandalyeye dışarı çıktı

    Enkazdan yaralı kurtarılan depremzede, hediye edilen akülü sandalyeye dışarı çıktı
    expand

    Enkazdan yaralı kurtarılan depremzede, hediye edilen akülü sandalyeye dışarı çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, 6 Şubat 2023 depremlerinde yaralanıp, geçirdiği operasyon nedeniyle yürüyemeyen Bekir Bayındır (60), 15 ay sonra hediye edilen akülü sandalye ile dışarı çıktı.

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde ilçeye bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki tek katlı evinde yaşayan Bekir Bayındır, enkaz altında kaldı. Kısa süre sonra enkazdan çıkarılan Bayındır, sağ ayağından geçirdiği operasyon nedeniyle evden dışarıya çıkamaz oldu. Beyler Mahallesi’nde depremzedeler için oluşturulan briket evlerde eşi ve 4 çocuğuyla yaşayan Bayındır, 15 ay sonra bir hayırsever tarafından hediye edilen tekerlekli sandalye ile dışarı çıktı. Dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşayan Bayındır, yürüyebilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

    'MESLEĞİME DÖNMEK İSTİYORUM'

    Bekir Bayındır, depremden önce kuaför olduğunu belirterek, yeniden mesleğine dönmek istediğini söyledi. Uzun zaman sonra sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşayan Bayındır, geçirdiği operasyon nedeniyle sağ ayağının diğerinden daha kısa olduğunu ifade etti. 12 gün yoğun bakımda kaldığını ifade eden Bekir Bayındır, “Fevzi Çakmak Mahallesi'nde tek katlı evde depreme yakalandım. Deprem esnasında evden dışarı çıktık, bir an dengemi kaybedip yere düştüm, yere düşmem ile üzerime ve ayağıma yıkılan evimizin molozları düştü. Beni hastaneye götürdüler,12 gün yoğun bakımda yattım. Yoğun bakımda ayak kemiğim enfeksiyon kaptı. 3 ay sonra Şanlıurfa Akçakale Hastanesi’ne gittim. Burada 2,5 ay yatarak tedavi gördüm. Sağ ayağımda kemik kesilmesi ile ayağım 7 santim kısaldı. Ayağıma platin takılması ile diz kapağım görevini yapamaz hale geldi. Hastanede taburcu olduktan sonra yatağa bağlı olarak yaşamımı sürdürdüm. Tarsus’ta kemik hastanesini aradım, doktor bana ‘Ben seni ayağa kaldırırım’ dedi. Hastane parasını karşılayamayacağım için hastaneye gidemedim. Devletimden, hayırseverlerden bana yardımcı olmalarını istiyorum. Tekrar yürümek, berberlik mesleğimi yaparak ailemi geçindirmek istiyorum. 15 aydır yatağa bağlıydım, sağ olsun Almanya’da hayırsever iş insanı hemşehrimiz bir araba göndererek, dışarı çıkmama vesile oldu. Allah ondan razı olsun. Tekrar ayağa kalkıp berberlik mesleğime dönmek için yardım istiyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow