hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atış Yapı 48'inci Yeşil Bursa Rallisi start alacak

    Atış Yapı 48inci Yeşil Bursa Rallisi start alacak
    expand

    Atış Yapı 48'inci Yeşil Bursa Rallisi start alacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- TÜRKİYE’nin en eski otomobil sporları kulübü olan Bursa Otomobil Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve aralıksız 52 yıldır faaliyetlerini sürdüren BOZSEK Yeşil Bursa Rallisi için geri sayım başladı.

    Atış Yapı ana sponsorluğunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenecek olan Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonasının 4'üncü yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi, 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bursa’nın eşsiz doğası eşliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda; 71 otomobil, 142 sporcu ve 300 kişilik görevli ile start alacak.

    Oyman Atabay sezonunun 4'üncü rallisi olan organizasyon, 17 Mayıs Cuma Günü saat 20:00’de Downtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek start seremonisi ile başlayacak. Konum ve etapları ile Türkiye’de örnek gösterilen Yeşil Bursa Rallisi’nin, bu yıl da büyük ses getirmesi bekleniyor. Tüm Türkiye’deki yarış severlerin her yıl merakla beklediği ve şampiyonanın en yüksek katılımına sahne olan Yeşil Bursa Rallisi’nde ekipler, iki gün boyunca Orhaneli-Keles bölgesindeki etaplarda ter dökecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    470 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

    470 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda, 8 özel etabın geçilmesi ile iki gün sürecek rallinin ilk günü 18 Mayıs Cumartesi saat 09:30’da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu (Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu) doğu otoparkından başlayacak.

    Rallinin ilk gününde 13,35 km uzunluğundaki Remed Assistance (Harmanalan-Delice) etabı ile 25,05 km uzunluğundaki Petrol Ofisi Maxima (Kozbudaklar - Göynükbelen - Karandere) etapları geçilecek. 19 Mayıs Pazar Günü ise 10,10 km uzunluğundaki Bursa Büyükşehir Belediye (Hüseyinalan) ve 10,30 km uzunluğundaki Downtown (Soğukpınar) etaplarının tamamlanması ile sezonun son asfalt rallisi sona erecek.

    'SÜRPRİZ ETAPLARIMIZ OLACAK'

    Organizasyon öncesi basın toplantısında açıklama yapan Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) Başkanı Mete Pala,71 otomobille start alacaklarını belirterek, "İlk gün 2 etabımız olacak. 2'nci gün de 2 etabımız olacak. Yarın akşam seremonik startla başlıyoruz. Pazar günü de öğleden sonra da kupa törenimizle sona erecek. Katılım yoğun olacak. Daha da fazla olabilirdi. Bakalım, bu sene de böyle oldu. Ama yine de güzel bir kayıt. İnşallah kazasız belasız bir yarış olur. Yeni etaplarımız var. İlk gün değişti. Geçen sene ile aynı değil. İkinci günümüz aynı olacak. Ama ilk günümüzde sürpriz etaplarımız var. Yarın pilotlarımız inşallah antrenmanda görecekler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'YOĞUN İLGİ VAR'

    Yeşil Bursa Rallisi'nin firması için önemli bir organizasyon olduğunu belirten Atış Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Metin Atış, "Biz bunun bir parçası olmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Arkadaşlarında dediği gibi Bursa araba sevdası çok olan bir şehir. İlgi çok büyük. Cuma günü inşallah burada bir seremonik startta misafirlerimizi bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da şehri daha bir kucaklayan bir organizasyon olacak. Misafirlerimiz açısından, katılımcılarımız açısından belediyemiz ve federasyonumuzla birlikte daha güzel planlarımız var. İnşallah daha da genişletme planlarımız olacak. Bundan sonra da sponsorluğa devam edeceğiz" diye konuştu.

    'BENİM İÇİN ÖZEL BİR YARIŞ'

    Yeşil Bursa Rallisi'ne katılan kadın pilot Burcu Çetinkaya çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Çok heyecanlıyız. Benim için Bursa her zaman özel bir yer. Bursasporluyum. Aynı zamanda Bursaspor kongre üyesiyim. O yüzden servis alanında 'Timsah Arena'nın içinde, benim için gerçekten heyecan verici bir yarış. Ayrıca Türkiye şampiyonasında da hem kadınlar birinciliğinde arayı bayağı açtık, ama erkeklerin arasında da ilk yarışta genel klasmanda ilk 10'a girmeyi başardık. 2'nci yarışta biraz sıkıntı oldu, 3'üncü yarışta yine yükseldik, bu yarış ilk 10 hedefimiz yine devam ediyor ama çok büyük isimler var. Volkan Işık, Ercan Kazaz gibi efsaneler de tekrar yarışın içinde. Zorlu bir yarış olacak. Öncelikle çok keyif almak istiyoruz. Fabrizia ile tekrar 3'üncü yarışı yapıyor olmak da ayrıca bir keyif benim için. O bir efsane. Dünya şampiyonasında sayısız yarış kazanmış bir co-pilot. Bir çok erkeğin yanında birincilik kupası kaldırmış bir isim. bir efsane ile yarışmak da çok keyifli. Umarım herkes için çok güzel bir yarış geçer. Rekabet yüksek olacak. 71 otomobil katılacak. Bu spora ilginin artması da çok güzel. Umarım yarış çok keyifli geçer" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burcu Çetinkaya'nın co-pilotluğunu yapacak olan dünyaca ünlü co-pilot Fabrizia Pons da, "Yarış hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Ama Burcu'yla tekrardan yarışmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'KENDİ EVİMİZDE GÜZEL MOTİVASYON YAKALAMAK İSTİYORUZ'

    Yarışa yoğun şekilde hazırlandıklarını belirten Atış Motorsport takım pilotlarından Burak Başlık da, "En son akşam üstü buraya gelmeden testimizi yaptık. Bunun dışında aynı zamanda biz Atış Yapı olarak yarışın bu sene ana sponsoru olduğumuz için Aslında yarışın genel organizasyonu ile alakalı da yoğun mesai harcıyoruz. Her şeyin dört dörtlük olması için elimizden geleni yapıyoruz. Yeşil Bursa Rallisi, Türkiye Rallisi ve her pilot için çok özel bir yarıştır. Benim için de öyle. Kendi evimizdeyiz. Çok sevdiğimiz bir yarış. Bu sene ilk defa genel klasman aracıyla yarışıyorum. Daha önce yarıştığım kategorilerde Yeşil Bursa Rallisi'ni kazanmıştım. Açıkçası bu sene de genel klasmanda yarışı kazanmak istiyorum. Kendi evimizde güzel bir motivasyon yakalamak istiyoruz. Son asfalt yarış olacak. Yaz arasına gireceğiz. Moral ve motivasyon olarak ara en iyi şekilde girmek istiyoruz. Takım arkadaşım Burak Çukurova ile birlikte podyumda olmayı ümit ediyorum. Bursa çok keyifli etapları olan bir yarıştır. Seyircisi çok meşhur. Seyirci alanları Türkiye Ralli Şampiyonası'nın en yoğun olduğu yarış. Hava güzel gözüküyor. Etapların bir çoğu meşhur. Çok güzel geçeceğini düşünüyorum. Rakiplerimize öncelikle kazasız belasız keyifli bir yarış diliyorum" şeklinde konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow