hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilimsel eczacılığın 185’inci yıl dönümü kutlandı

    Bilimsel eczacılığın 185’inci yıl dönümü kutlandı
    expand

    Bilimsel eczacılığın 185’inci yıl dönümü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da eczacılığın 185'inci yıl dönümü kutlandı. Ecza Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar geçen her aşamada yetkinlik sahibi 50 bini aşkın meslektaşla 185 yıldır halkın sağlık danışanı olmaya devam ettiklerini belirterek, "Kamuda, akademide, ilaç sanayisinde ve eczanelerimizde güvenilir ve kolay erişilebilir ilaç hakkını savunuyoruz. Sağlığı ve sağlıklı hayat hakkını savunuyoruz" dedi.

    Adana Eczacı Odası yöneticileri, ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umay Güven Bölgen ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serpil Demirci Kayıran, eczacılar ile ecza kooperatifleri ve dağıtım kanallarının temsilcileri Bilimsel Eczacılığın 185’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Büyükşehir Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okundu.

    'ECZACI VARSA HAYAT VAR'

    Törenin ardından Adana Eczacı Odası'na geçerek burada basın açıklaması yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, “Ülkemizde modern eczacılığın temellerini oluşturan ilk eczacılık sınıfının kurulduğu ve ilk eczacılık dersinin verildiği tarih olan 14 Mayıs 1839’dan bugüne tam 185 yıl geçti. Mesleki tarihimizde özel bir yere sahip olan bugünü, Türk Eczacıları Birliği olarak bölge eczacı odalarımız, eczacı kooperatiflerimiz, eczacılık fakültelerimiz ve kamuda, sanayide ve eczanelerinde görev yapan 50 bini aşkın meslektaşımız ile birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 185 yıldır kanıta dayalı bilimsel çalışmaların ışığında üstlendiğimiz tarihsel miras, sağlıklı yaşam hakkını savunan toplumsal misyon ve çağın gereklerini takip eden gelecek vizyonumuzla topluma şifa dağıtan bir mesleğin mensupları olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. İlacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar geçen her aşamada, yetkinlik sahibi 50 bini aşkın meslektaşımızla, 185 yıldır aklın ve bilimin yolundan şaşmadan halkımızın en yakın sağlık danışmanı olmaya devam ediyoruz. Kamuda, akademide, ilaç sanayisinde ve eczanelerimizde güvenilir ve kolay erişilebilir ilaç hakkını savunuyoruz. Sağlığı ve sağlıklı hayat hakkını savunuyoruz. O nedenle bu yılki Eczacılık Haftamızın temasını 'Eczacı Varsa Hayat Var' olarak belirledik. Meslektaşlarımızın üstlendiği kritik roller, önce pandemide ardından büyük deprem felaketinde hem ulusal hem de uluslararası platformlarda çok daha net biçimde görüldü" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow