hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir Bombası Nasıl Yapılır? Tatlı Severlere Evde İzmir Bombası Tarifi...

    İzmir Bombası Nasıl Yapılır Tatlı Severlere Evde İzmir Bombası Tarifi...
    expand

    Nefis tadı ve iştah açan görüntüsü İzmir bombası herkesin favori ürünlerinden birisidir. Özellikle çikolata seven kişilerin bayıla bayıla yedikleri bir tatlı olduğunu söyleyebiliriz. Son derece rahat bir yapılışı olan İzmir bombasını muhakkak denemek gerekir. Ayrıca ürünün yapılışı için yazılan malzemeleri tam ölçüsü ile kullanmak gerekmektedir. Böylelikle ortaya nefis İzmir bombaları çıkacağına emin olabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Bombası Nedir?

    İzmir bombası birçok yerde satılan ve zevkle tüketilen bir tatlıdır. Yapısı kurabiyeye benzer. İçi ise çikolata ile doludur. Bu nefis ürünü evde yapma şansı olduğu da bilinir. İzmir'de meşhur olan bu lezzetli ürünü orijinali gibi yapmak mümkündür. Kokusu, dokusu ve tadıyla herkesin gözdesi olduğunu söyleyebiliriz.

    İzmir Bombası Nasıl Yapılır?

    İzmir bombası için ilk iş malzemeleri hazırlamak olarak bilinir.

    Malzemeler:

    1 su bardağı dolusu oda sıcaklığında su,

    Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ,

    Bir çay kaşığı tuz,

    1 yemek kaşığı şeker,

    2 su bardağından biraz az un,

    Kahvaltılık sürülebilir çikolata.

    Tatlı Severlere Evde İzmir Bombası Tarifi

    İzmir bombasının malzemelerini hazırladıktan sonra yapılışına geçebilirsiniz.

    Yapılışı:

    1- Öncelikle karıştırma kabı içerisine su, sıvı yağ, tuz ve şekeri alarak dikkatlice karıştıralım.

    2- Malzemeleri kaba alıp karıştırdıktan sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Ardından ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğurmaya başlayalım.

    3- Hamur yoğrulunca üzerini kapatarak 15 - 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Daha sonra hamuru bölerek bezeler yapmaya başlayın. Yaklaşık 20 kadar beze çıkması mümkündür.

    4- Oluşan bezeleri çay tabağı boyutunda oklava veya merdane kullanarak açalım.

    5- Açılan bezelerin içerisine kahvaltılık sürülebilir çikolatadan ekleyelim. Hamurları kenarlarından katlayarak yuvarlak bir şekil verelim.

    6- Katlanan hamurların fazlalığı olursa eğer makasla kesebilirsiniz. Böylelikle bunları da birleştirip beze yapma şansınız olabilir.

    7- Hazırlanan İzmir bombalarını fırın kabına alarak sıralayın ve önceden ısıttığınız 220 derece ayarındaki fırına sürün. Yaklaşık 10 dakika sonra İzmir bombaları pişmiş olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

    İzmir Bombası Yapılışının Püf Noktaları

    İzmir bombası yapılışında iç dolgu olarak kullanılan çikolatayı ölçülü olarak koymak gerekir. Fazla koyulan çikolata tadın bozulmasına ve yoğunluğun artmasına neden olur. Ayrıca fırını önceden ısıtmayı unutmamak gerekir.

    İzmir bombasını yaparken belirli bir ölçü olduğu bilinmektedir. Malzemeleri iki katı kullanarak daha fazla İzmir bombası yapmak mümkündür. Buna göre malzemeleri kendinize göre ayarlama şansınız bulunur. Bunun yanında fırında pişen İzmir bombalarının renkleri çok fazla kahverengiye dönmeden alınmalıdır. Böylelikle tam kıvamında leziz İzmir bombaları yapabilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow