hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Evde Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi...

    İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Evde Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi...
    expand

    İrmik tatlısı evde hazırlayarak tüketebileceğiniz hızlı ve pratik lezzetler arasında yer almaktadır. İrmik tatlısı yapmak için öncelikle şerbetini ardından da kek harcını hazırlamanız gerekecektir. Kek yapma kolaylığında pratik bir şekilde şerbetli tatlı hazırlamak isterseniz eğer irmik tatlısı tam da aradığınız lezzet olacaktır. Evde pratik bir şekilde şerbetli irmik tatlısı hazırlayabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

    İrmik tatlısı severek tüketilmekte olan şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. Güzel ve lezzetli bir tatlı olan şerbetli irmik tatlısını pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Öncelikle şerbetini hazırlayarak kenara almanız ve soğutmanız gerekir. Hemen ardından ise kek harcını hazırlayarak pişirmeniz gerekmektedir.

    Kek harcı için;

    3 adet yumurta,

    1 su bardağı sıvı yağ,

    1 su bardağı toz şeker,

    1 su bardağı yoğurt,

    1 su bardağı irmik,

    1 su bardağı un,

    1 paket kabartma tozu,

    1 paket vanilya eklemeniz gerekecektir.

    İrmik tatlısını hazırlamak için ilk olarak tatlının şerbetini hazırlamanız gerekir. Şerbeti hazırlamak için bir tencerenin içine şeker ve su alınarak karıştırılır. Ardından ise şerbet orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 30 dakika sonra şerbete limon suyu eklenir.

    Kek için ise uygun bir kabın içerisine yumurta ve şeker alınarak beyazlaşana kadar çırpılır. İçerisine yoğurt ve sıvıyağ ilave edilerek biraz daha çırpılır. Son olarak kalan malzemeler irmik, kabartma tozu, vanilya ve un eklenir.

    Kek harcınızı hazırladıktan sonra yağlanan borcamın içerisine dökerek daha önceden ısıtılan fırında 170 derecede 30 dakika pişirmeye bırakalım. Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbet tatlının üzerine dökülür.

    Evde Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi

    Şerbetli tatlı seven kişiler tarafından tercih edilebilecek olan tariflerden birisi de irmik tatlısı olarak bilinmektedir. Şerbetli irmik tatlısının hazırlanması oldukça kolay olmasına rağmen lezzeti son derece etkileyici olmaktadır. Evde şerbetli irmik tatlısı yaparken içerisine isteğinize göre limon kabuğu veya portakal kabuğu da eklemeyi tercih edebilirsiniz.

    Kek hamurunu hazırlamak için ilk olarak 3 yumurta ve 1 bardak şeker köpürene kadar çırpılır. Sonradan içerisine 1 bardak yoğurt ve 1 bardak sıvı yağ eklenerek biraz daha çırpılır. Son olarak ise içine 1 bardak irmik, 1 bardak un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilin eklenir.

    Hazırlanan kek harcı pişirildikten sonra üzerine 5 bardak su ve 4 bardak şekerle hazırlanan şerbet dökülerek kekin şerbetini çekmesi beklenir. İrmik tatlısı şerbetini tamamen çektikten sonra ise servise hazır demektir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow