hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Acı Biberi Hangisidir? Dünya'nın En Acı Biberleri Türleri Ve Özellikleri...

    Dünyanın En Acı Biberi Hangisidir Dünyanın En Acı Biberleri Türleri Ve Özellikleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dünya çapında acı biberini seven ve bunu yemeklerde kullanan pek çok kişi bulunmaktadır. Ancak dünyada öyle bir güçlü acıya sahip biberlerdir ki bunları yemek gerçekten büyük bir cesaret ister. Özellikle bu konuda dünyanın en acı biberi Carolina Reaper olarak bilinmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı zamanda bu biber acı etkisiyle ve gücüyle birlikte dünya Guinness Rekorlar Kitabına da girdiğini söylemek mümkün. Diğer yandan Capsicum Chinense türüne ait olan bu biber, Carolina Azrail'i anlamına da gelmektedir. Çünkü acısı ile birlikte bir insana ciddi anlamda zarar verebilecek bir etkiye sahip olduğunu söylemek mümkün.

    Dünya'nın En Acı Biberi Hangisidir?

    Güney Karolina bölgesinde seralarda yetiştirilen Carolina Reaper biberi, dünyanın en acı biberi olarak tescillenmiş durumdadır. Çünkü Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en acı biberi olarak yerleşmiş durumda. Carolina Azrail olarak da bilinmesi, acı etkisinin ciddi anlamda zarar verebilecek boyutlara çıkması üzerinden öne çıkıyor.

    Capsicum Chinense türü üzerinden ortaya çıkan bu biber, Güney Karolina bölgesinde sera alanlarında yetiştirilmektedir. Kırmızı renkli dolma bibere benzeyen bir görüntüye sahip olan bu biber, tek başına karıştırmadan yenmesi oldukça zor bir biberi olarak öne çıkar. Zira doğrudan tüketmek ile birlikte insan sağlığına ciddi zararlar oluşturabilecek bir acıya sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın En Acı Biberi Hangisidir Dünyanın En Acı Biberleri Türleri Ve Özellikleri...Dünya'nın En Acı Biberleri Türleri ve Özellikleri

    Dünyanın en acı biberleri bireysel olarak tüketmenin dahi mümkün olmadığı yüksek acıya sahiptir. Tabii bu konuda farklı türleri ve özellikleri ile birlikte öne çıktıklarını söylemek mümkün.

    - Carolina Reaper dünyanın en acı biberi olarak dünya Guinness rekorlar kitabına girmiş bir biber türüdür. Aynı zamanda Güney Karolina bölgesinde sera alanlarında yetiştirilir. Kırmızıbiber dolmasına benzer.

    - Trinidad Moruga Scorpion sadece dile değdirmek suretiyle dahi kişiyi hastanelik edebilecek derecede bir acıya sahiptir.

    - Pot Douglah toz halinde çok az miktarda kullanma imkanı veren bir biber türüdür. Aynı şekilde yine kırmızı dolma bibere benzeyen bir yapıya sahiptir.

    - Pot Primo acı biberi özellikle oldukça değişik ve garip görüntüsü ile öne çıkmaktadır. Sarı renkli ve hem dolma bibere hem de sivri bibere benzer bir yapısı bulunur. 

    - Trinidad Scorpion butch T biberi acısı yapana atılmayacak derecede etkili bir biber türüdür. Küçük kırmızı renkli ve domates görüntüsü ile öne çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Naga Viper acı biberi dünya çapında çok az ve nadir bulunan biber türleri içerisinde yer alır.

    Bu şekilde türü ve özellikleri ile beraber dünya çapında oldukça acı biberler bulunmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow