hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Serie A’nın efendisi: Hakan Çalhanoğlu

    01.05.2024 Çarşamba | 14:02Son Güncelleme:

    Adana Demirspor’da top koşturan Mario Balotelli İtalyan Ligi’nde şampiyon olan İnter’in formasını ıslatan lider Hakan Çalhanoğlu için ‘O, Serie A’nın efendisi’ tanımını kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haksız da değil Balotelli. Almanya doğumlu Milli Takımımız’ın kaptanı bu sezon harika bir futbol sergiledi ve İnter’in şampiyon olmasında büyük rol oynadı. İtalyan Ligi’nin tartışmasız en iyi orta saha yıldızı seçilen Hakan Çalhanoğlu İnter’i bir orkestra şefi gibi yönetti ve hak edilen şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.

    Taraftarların bağrına bastığı futbolcumuzu şimdi zorlu bir sınav bekliyor. Hakan Çalhanoğlu Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bu kez Milli Takımımız’ın başarısı için ay yıldızlı formayı giyecek.

    Bugüne kadar 84 kez milli olan 30 yaşındaki futbolcunun sorumluluğu takıma mutlak yansıyacaktır. Kariyerine Almanya’da Karlsruher kulübünde başlayan Hakan Çalhanoğlu sırasıyla Hamburg ve Bayer Leverkusen’de top koşturduktan sonra İtalya’nın Milan takımına transfer olmuş, daha sonra da Milano kentinin diğer takımı İnter’e geçmişti.

    Duran toplara sert vuruşlarıyla ünlenen Hakan Çalhanoğlu’nun bir diğer özelliği ise penaltı atışlarını kaçırmaması. İnter’de kazanılan son 15 penaltı vuruşunun hepsini gole çeviren ve rekor kıran gözde oyuncu Milli Takımımız’ın Avusturya’ya karşı oynadığı özel maçta da 11 metreden tek golümüzü atmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnter’le yaşadığı şampiyonluktan sonra piyasa değeri 50 Milyon Euro’ya çıkan oyuncumuzun kulübü ile olan sözleşmesi 2027’ye kadar uzatıldı ve primler dışında her yıl 10 Milyon Euro alacağı açıklandı.

    Milli Takımımız’ın kaptanının formda olması en çok teknik direktör Vincenzo Montella’yı sevindiriyor. Haziran ayındaki Avrupa Şampiyonası finallerinde yakından izlenecek yıldız oyunculardan biri olacak Hakan Çalhanoğlu sahaya ‘Serie A’nın efendisi’ olarak çıkacak. Başarılar Hakan Çalhanoğlu ya da taraftarların söylemiyle ‘Çalha’.