hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hoş geldin Mayıs ayı sözleri, mesajları 2024! Resimli Mayıs ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler...

    Hoş geldin Mayıs ayı sözleri, mesajları 2024 Resimli Mayıs ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Mayıs ayı sözleri ve hoş geldin mesajları yeni ayın gelmesiyle birlikte sabah saatlerinden bu yana en çok aranılanlar arasında yerini aldı. Siz de yeni ayı bir yazıyla görselle karşılamak isterseniz sizler için derlediklerimize göz atabilirsiniz. İşte resimli hoş geldin Mayıs ile ilgili sözler, mesajlar 2024…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs ayının ilk gününde sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmak isteyenler Mayıs ile ilgili sözler, mesajlar arayışına girdi. Mayıs ayı da ilkbahar mevsiminin ayları arasında bulunmaktadır. Mayıs ayı ile birlikte havalar iyice ısınmaya başlar ve baharın tadını çıkarmak isteyenler için güzel bir aydır.

    MAYIS AYI İLE İLGİLİ KISA BİLGİ

    Mayıs, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 5. ayı olup 31 gün çeker. Mayıs adı, Roma bereket Tanrıçası Bona Dea ile birlikte tanımlanan, Yunan Tanrıçası "Maia'nın ayı" anlamında Latince maius mensis'ten gelmektedir. Mayıs ayı, kuzey yarım kürede bahar mevsiminin ortasına denk gelir. Güney yarım kürede ise sonbahar mevsiminin başlangıcına işaret eder. 1 Mayıs, birçok ülkede İşçi Bayramı olarak kutlanır. Bu gün, işçi haklarının kazanılması ve emekçilerin haklarının savunulması için yapılan mücadelelerin anısına kutlanır. Mayıs ayı, doğanın tam anlamıyla uyanışının yaşandığı bir dönemdir. Ağaçlar yeşermeye, kuşlar cıvıl cıvıl ötmeye başlar ve doğanın tüm canlıları aktif hale gelir. Tarım alanında Mayıs ayı, ekilen tohumların filizlenmeye başladığı ve tarlaların bereketlendiği bir dönemdir. Bu nedenle, tarım toplumlarında Mayıs ayı bereket ve bollukla ilişkilendirilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANADOLU HALK TAKVİMİNDE MAYIS AYININ İSMİ

    Çiçek Ayı, Tut (dut) Ayı (Mayıs): Hıdırellezin başladığı aydır.

    HOŞ GELDİN MAYIS AYI SÖZLERİ, MESAJLARI 2024

    Yeni bir başlangıcın habercisi olan Mayıs ayı, umutların yeşerdiği, sevginin çiçek açtığı bir dönemi müjdeliyor. Hoş geldin Mayıs, güzelliklerle dolu bir ay olman dileğiyle!

    Mayıs ayı, doğanın uyanışını, yenilenmeyi ve tazelenmeyi simgeler. Yeni umutların yeşerdiği bu ayda, güzellikler seninle olsun. Hoş geldin Mayıs!

    Baharın en güzel ayı olan Mayıs, sevgi ve neşenin yeşerdiği bir zaman dilimidir. Taze umutlarla dolu, huzur dolu bir ay dilerim. Hoş geldin Mayıs!

    Mayıs ayı, doğanın en güzel renklerini görmek ve hayata yeni bir soluk getirmek için mükemmel bir fırsattır. Tüm güzelliklerin seninle olması dileğiyle, hoş geldin Mayıs!

    Mayıs ayı, umutların yeşerdiği, aşkın ve sevginin filizlendiği bir zamandır. Bu ayın getirdiği tüm güzellikler seninle olsun. Hoş geldin Mayıs!

    Mayıs ayı, baharın en güzel günlerini getirirken, içimizi yenileyen bir enerjiyle dolmamıza neden olur. Yeni umutların ve mutlulukların yeşerdiği bir ay dilerim. Hoş geldin Mayıs!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs ayı, doğanın bize sunduğu tüm güzellikleri keşfetmek için mükemmel bir fırsattır. Bu ayın bize getirdiği tüm güzelliklerle dolu bir dönem olması dileğiyle, hoş geldin Mayıs!

    Mayıs ayı, umutların ve hayallerin yeşerdiği bir zaman dilimidir. Geleceğe dair tüm güzellikleri görebilmek için harika bir başlangıçtır. Hoş geldin Mayıs!

    Mayıs ayı, baharın tüm güzelliklerini bize sunarken, içimizi huzur ve neşeyle doldurur. Bu ayın getirdiği tüm güzellikler seninle olsun. Hoş geldin Mayıs!

    Mayıs ayı, doğanın uyanışını ve yeniden doğuşunu simgelerken, bize de yeni başlangıçlar ve umutlar sunar. Hoş geldin Mayıs, tüm güzellikler seninle olsun!

     

    Hoş geldin Mayıs ayı sözleri, mesajları 2024 Resimli Mayıs ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler...MAYIS AYI KISA MESAJLAR VE SÖZLER 2024

    Hoş geldin mayıs, huzur, mutluluk, şans ve güzelliklerle gel.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs gibiyim bugünlerde, bir yanım güneşe dönük bir yanım soğuk alabildiğine.

    Mayıs ayların gülüdür. Taze bir çiçek dalıdır İçerim ateş doludur.

     

     

    Hoş geldin Mayıs ayı sözleri, mesajları 2024 Resimli Mayıs ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler...Yine Mayıs geldi, Mayıs demek erguvan çiçeği demek, erguvan çiçeği ıhlamur, Ihlamur bahar demek, Bahar sen demek.

    Nisan yağar sap olur, mayıs yağar çeç olur. Atasözü

    Mayıs’ta gönlüm delidir. -Sabahattin Ali

    Bunca yıl sönmemiş umudum… Nisan değilse Mayıs… Perşembe değilse pazar… -Attila İlhan
    Hoş geldin Mayıs ayı sözleri, mesajları 2024 Resimli Mayıs ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler...Ey çiçek açma ayı ey değişimler ayı…Sen ey bulutsuz Mayıs bıçaklanmış Haziran… -Louis Aragon

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sadece mayıs ve haziran aylarında görülen o beyaz, huzursuz bulutlar gökyüzünde uçuşmaktaydı. -Stefan Zweig

    Aylardan mayıs ki dallarda çiçektir…Toprakta bereket ve doğada renktir… inançta güzellik ve zamanda gelecektir. -Adnan Yücel

    Ve yürek ah çeker Mayıs gelince.. Hem insan kalbi değişmedi ki.. Aynı şekilde çılgın belki daha da... -Louis Aragon
    Hoş geldin Mayıs ayı sözleri, mesajları 2024 Resimli Mayıs ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow