hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM Dilekçe Komisyonu’na dikkat çeken başvurular!

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu’na vatandaşlar tarafından 1 yılda 8 bin 142 başvuru yapıldı. Dikkat çeken talep ve başvurular da vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne birbirinden ilginç talep ve başvurular geldi. Meclis Dilekçe Komisyonu'na 1 yılda 8 bin 142 başvuru yapıldı. Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, 1 yılda gerçekleştirdiği toplantılarda önceki dönemden devredenlerle birlikte 15 bin 807 dilekçe hakkında karar verdi. Vatandaşların yüzde 87'si elektronik posta, yüzde 6'sı posta, geri kalanı ise elden, faks ve milletvekilleri aracılığıyla Dilekçe Komisyonu’na başvuruda bulundu.

    Komisyona iletilen talepler arasında ilginç dilekçeler de yer aldı. Bir vatandaş, mahalle muhtarlığının kaldırılmasını, bir başkası ise kamu kurumlarında sigara içen ve içmeyen memurlar arasında eşitliğin sağlanması amacıyla kanuni düzenleme yapılmasını talep etti.

    Bir başka başvurucu, sosyal medya üzerinden kışkırtıcı açıklamalar yapılıp ardından hakaret davası açılmak suretiyle gelir elde edildiği iddiasıyla önlem alınması talebini komisyona iletti.  Nakit para kullanımına son verilmesi ile pos cihazları üzerinden alınan komisyon ve vergi oranlarının düşürülmesi talebi de komisyona taşındı.

    Torununun yabancı uyruklu annesi tarafından yurt dışına kaçırıldığını ve benzer durumda birçok aile olduğunu belirten bir vatandaş, konunun araştırılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir vatandaş da oturdukları dairenin altında bulunan marketin soğutucu fanının oluşturduğu gürültüden yakınarak fanın apartmanın dışına taşınması talebini komisyona iletti. Bazı milletvekillerince tarafına sürekli kısa mesaj gönderilmesinden şikayet eden bir vatandaş da komisyona dilekçe gönderdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow