hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pençe-Kilit bölgesinde 4 odalı mağara

    KAYNAKCNN TÜRK

    Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, Kandil bölgesinde 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Ayrıca Pençe-Kilit bölgesinde tespit edilen 4 mağaralı odada ise çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildiği belirtildi. Diğer yandan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ise; farklı noktalarda yer alan sınır birliklerini ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teröristlerin mağaralarına girildi. Çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

    Açıklama, Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapıldı. "Mehmetçiklerimiz; teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınaklara tek tek girmeye devam ediyor" denildi.

    Pençe-Kilit bölgesinde 4 odalı mağara

    Pençe-Kilit harekat bölgesinde 4 odalı mağaranın tespit edilmesinin ardından arama-tarama faaliyetleri gerçekleştirildi. Teröristlerin mühimmat deposu olarak kullandığı belirlenen bölgede yapılan aramalar sonucu; uçaksavar silahı, zırh delici, makineli ile keskin nişancı tüfeği, el bombası gibi çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

    Pençe-Kilit bölgesinde 4 odalı mağara

    Öte yandan, terör örgütüne yönelik operasyonlarda aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil bölgesine gerçekleştirilen operasyon sonucu 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pençe-Kilit bölgesinde 4 odalı mağara

    Terör operasyonları bölgelerinde üst düzey komutanlar da hazır bulunuyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da Hakkâri/Çukurca’daki komuta merkezinde devam eden faaliyetler hakkında bilgi aldı. Pençe-Kilit harekâtı bölgesindeki komandoların üs bölgelerini de denetleyen Bayraktaroğlu daha sonra Irak-Suriye sınırında yer alan Şırnak/Silopi’deki Altunbey Hudut Karakolu’na geçti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow