hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayalet rezidans! 34 yıl sonra yıkılıyor...

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul Sarıyer'de boğaz manzaralı bir bina... Önünden gelip geçenin merak ettiği o yapı aslında bir otel olacaktı ancak üzerinden 34 yıl geçtikten sonra yıkım kararı alındı. Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve Kameraman Doğukan Yıldırım'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖNÜNDEN GELİP GEÇENLERİN DİKKATİNİ ÇEKEN YAPI, ASLINDA BİR OTEL İNŞAATI AMA UZUN YILLARDIR ATIL VAZİYETTE

    Hayalet rezidans 34 yıl sonra yıkılıyor...

    İstanbul Maslak Hacıosman'da bulunan 34 yıldır atıl vaziyette bekleyen inşaat bu temeli 1995 yılında atıldı, otel yapılmak istendi. Ancak o günden bugüne bitirilemedi. Atıl vaziyette kalmaya devam etti.

    34 yıllık binanın sahibi iş insanı İsmet Uran'dı. İş insanı Uran hayatını kaybedince inşaatın durumu bilinmezliğe sürüklendi. İsmet Uran’ın ölümünden sonra varisler arasında yaşanan miras kavgası yüzünden inşaat atıl kaldı. Uran’ın varisleri inşaatın yıkımına ve arazinin satışına da razı olmadı. 9 yıl ağır aksak ilerleyen inşaat 2004’te tamamen durdu. Sarıyer Belediyesi , 2004’te Uran Holding’e yazı göndererek ya yeni bir imar planının yapılıp inşaatın bitirilmesini ya da yıkılmasını istedi. Şirket yönetimi iki yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurup, yapı kayıt belgesi alarak inşaata yeniden başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GEÇTİĞİMİZ YILLARDA İNŞAAT YENİDEN BAŞLADI ANCAK DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU GEREKÇESİYLE YIKIM KARARI ALINDI

    Hayalet rezidans 34 yıl sonra yıkılıyor...

    Fakat Sarıyer Belediyesi bu çalışmayı yargıya taşıdı, binanın otel ruhsatı olmadığı ve yapı ruhsat belgesiyle binanın otele çevrilemeyeceğini, dolayısıyla inşaatın kanuni olmadığını savundu. İdare mahkemesi, Sarıyer Belediyesi’ni haklı bulup, yürütmeyi durdurdu. Bunun üzerine belediye ekipleri, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle binanın yıkım işlemini başlattı. Binaya ilişkin açıklama, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinden geldi. Yetkililer binanın yükseldiği alanın bir zamanlar dutluk olduğunu söyledi. “Arazi sit alanı. Tapuda ‘ahşap gazino ve dutluk’ olarak görünüyor. Otele dönüştürme izni yok” denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow