hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li profesöre kaçakçılık operasyonu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye’ye araştırma yapmak için gelen Amerikalı profesör, kaçakçılık operasyonunda yakalandı. Türkiye’de bulunan endemik türlerdeki akrep ve tarantula gibi zehirli hayvanları toplayarak yurt dışına kaçırmaya çalışan Amerikalı profesör, İstanbul’da filmleri aratmayan bir operasyonla gözaltına alındı. Profesörün topladığı türlerden elde edilen bir litre ilacın değeri ise tam 10 milyon dolar. O operasyona dair tüm detaylar CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Bilal Söyleyenoğlu’nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika’dan Türkiye’ye “araştırma yapacağım” diyerek geldi. Topladığı endemik türleri kaçırırken havalimanında yakalandı.

    Filmleri aratmayan operasyonun adresi İstanbul. Amerikan Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Lorenzo Parendini, Niğde’de bir üniversiteden araştırma izni aldı. 10 gün önce Türkiye’ye geldi. Doğu illerini karış karış gezdi. Nadir bulunan zehirli akrep ve tarantula türlerini topladı.

    ABDli profesöre kaçakçılık operasyonu

    Amacı, topladığı endemik türlerin DNA’larını kopyalamak ve o akreplerin ilaç yapımında kullanılan zehirlerini Amerika’ya götürmekti. Profesör akreplerin zehrini çıkardı ve tüplere doldurdu. Bu zehirlerin çıkarılması ile oluşan 1 litre ilacın maddi değeri ise tam 10 milyon dolar.

    ABDli profesöre kaçakçılık operasyonu

    Amerikalı profesör, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibine takıldı. Topladığı 1500 akrep ve örümcek ile İstanbul Havalimanı’na doğru yola çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABDli profesöre kaçakçılık operasyonu

    Havalimanında x-ray kontrollerinden geçtiği sırada durduruldu. Polis ekipleri bulunduğu noktaya geldi. Çantaları arandığında poşetler içinde Amerika’ya götürmeye çalıştığı o türler ele geçirildi.

    Amerikalı profesörün İstanbul Emniyeti’ndeki ifade işlemleri sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow