hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OpenAI heyecan verici duyurular yaptı

    OpenAI heyecan verici duyurular yaptı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    OpenAI ekran görüntüsünde görüldüğü gibi Mac için masaüstü uygulaması yayınlayacağını açıkladı. Kullanıcılar Option+Space tuşu kombinasyonuyla ChatGPT’ye anında soru sorabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bununla birlikte Mac üzerinden Voice Mode sayesinde doğrudan ChatGPT ile sesli konuşmalar yapılabilecek. OpenAI’ın iPhone ve iPad için ChatGPT uygulamaları var, bu yıl içinde Windows için de harici bir uygulamanın çıkması planlanıyor.

    Firma ayrıca ChatGPT’nin web arayüzünde de bazı güncellemeler yaparak yeni bir ana ekran, yeniden tasarlanmış mesajlar ve daha fazlasını sunuyor. Şirket bu değişikliğin ChatGPT’nin daha arkadaş canlısı ve daha konuşkan olması için yapıldığını söyledi.

    Yapay zeka şirketinin belki de en bomba duyurusu GPT-4o oldu. Yeni büyük dil modeli GPT-4o’yu kullanmak için ChatGPT Plus aboneliğine gerek yok.

    Yani yeni model ücretsiz kullanıma açık olacak. OpenAI, GPT-4o’nun GPT-4 düzeyinde olduğunu söyledi. Fakat firma bununla birlikte GPT-4o’nun daha hızlı olduğunu, metin, ses ve görüntü yeteneklerinin geliştirildiğini belirtiyor. GPT-4o sayesinde ChatGPT ile gerçekçi konuşmalar yapılacak. Tabii ki bu konuşmalar gerçek zamanlı olacak. ChatGPT yabancı dil konuşma pratiği için yardımcı olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kullanıcılar ChatGPT’ye konuşmanın vurgusunu, tonunu değiştirmesini söyleyebilecek. Mesela ChatGPT’nin bir korku hikaye anlattığını düşünün, kullanıcı yapay zekanın dümdüz anlatım yerine hikayeye uygun şekilde anlatım yapmasını söyleyecek. ChatGPT böylece hikayenin korkunç kısımlarında sesini daha yükseltip, daha sert tonla anlatım yapabilecek. ChatGPT Plus aboneliği olmayan kullanıcılar eski GPT-3.5 modeliyle sınırlıydı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow