hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karnabahar Besin Değeri: Karnabahar Kaç Kalori?

    Karnabahar Besin Değeri: Karnabahar Kaç Kalori
    expand

    Karnabahar tüketimi sağlıklı ve lif kaynağıdır. Özellikle kilo vermek isteyenlerin ideal seçimlerinden biri olan karnabahar farklı tarifler ile tüketilmektedir. Sağlıklı besin grubu içerisinde yer alan bu sebze omega-3 içermektedir. Kas dokularını yenileyen ve sağlıklı hücre oluşumuna katkı sağlayan en önemli sebzelerden biridir. Aynı zamanda klor kaynağı olarak da bilinmektedir. Magnezyum, B, K ve C vitamin çeşitleri içeriğinde yer almaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu besin özellikle kış aylarında antioksidan görevi üstlenmektedir. 1 karnabahar yaklaşık 250 kaloridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karnabahar Besin Değeri: Karnabahar Kaç Kalori?


    Karnabahar besin değerleri ve kalori oranı dengelenmiştir. Sağlıklı besin çeşitlerinden biri olan bu sebze karbonhidrat içermeyen ürünlerden biridir. Aynı zamanda C vitamini desteği sağlayarak bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. 1 kilo karnabahar içerisinde 250 kalori yer alır.

    Yarım porsiyon haşlanmış karnabahar 17 kcal olarak bilinmektedir. 1 orta porsiyon haşlanmış karnabaharda ise 35 kcal bulunmaktadır. C vitamini ve K vitamini dengelenmiş besinlerden biridir. Böylelikle sağlıklı eklem ve kas dokuları oluşumuna katkı sağlar.

    Karnabahar Besin Değerleri Nedir?

    Karnabahar besin değerleri;

    Karbonhidrat: %4,97 g
    Lif: %2 g
    Kalsiyum: %22 mg
    C vitamini: %48, 2 mg
    Protein: %1,92 g
    Yağ: %0,28 g

    Karnabaharın Vücut İçin Faydaları Nelerdir?

    Potasyum ve fosfor bakımından da en güçlü sebze çeşitlerinden biridir. Kilo vermeye yardımcı olan antioksidanlar içermektedir. Böylelikle vücuttaki yağ oranının azalmasına yardımcı olur. Kasların güçlenmesini destekler. İçerisinde bulunan foliat ve potasyum hücre yenilemesinde de oldukça etkilidir.

    Karnabaharın her çeşidini seven kişiler için farklı faydalar da ortaya çıkmaktadır. Özellikle yemek şeklinde tüketim antioksidan görevi üstlenmektedir. Sağlıklı bir besin tüketmek isteyenler haşlama ya da salata çeşitlerinden yararlanarak karnabahar tarifleri denemektedir.

    Sağlıklı Karnabahar Tarifleri Nelerdir?

    Sağlıklı karnabahar tarifleri hem salata hem yemek hem de kızartma olarak bilinmektedir. Kızartma yerine fırında pişirme tekniği ile tüketilen karnabaharlar çok daha sağlıklı bir besin şeklinde tüketilmektedir. Kilo vermek isteyen kişiler için omega-3 deposu olan bu besin aynı zamanda lif kaynağı olarak da tüketilmektedir.

    Hormonları düzenleyen etkisi ile salatalarda da sıkça tercih edilen sebze çeşitlerinden biridir. Vücutta leptin salgılanmasına yardımcı olur. Üstelik insülin direncine karşı faydalıdır. Sağlıklı karnabahar tarifleri içerisinde patates ve havuç ile yapılan karnabahar yemekleri de ilk sırada yer almaktadır. Çok fazla kişi bu tarifleri deneyerek istediği şekilde tüketmektedir. Tüm tarifler hem sağlıklı hem de vücut için yararlıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow