hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabak Çekirdeği Besin Değeri: Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?

    Kabak Çekirdeği Besin Değeri: Kabak Çekirdeği Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kabak çekirdeği, besleyicilik değeri oldukça yüksek olan bir besin olarak ifade edilebilir. Yapılan araştırmalara göre kabak çekirdeğinin dünyada bilinen en faydalı 8 besin arasında yer aldığını söylemek mümkün olmaktadır. Uygun fiyatlı bir atıştırmalık olarak bilinmekte olan kabak çekirdeğinin tüketilmesinin sağlık açısından birçok faydaya sahip olduğunun söylenmesi de mümkün olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabak Çekirdeği Besin Değeri

    Kabak çekirdeği besleyicilik değeri oldukça zengin olan bir besin olarak bilinmektedir. 100 gr kabak çekirdeği göz önünde bulundurulduğunda besin değerleri;

    Kalori 560 kcal,

    Demir 12.5 mg,

    Karbonhidrat 14.22 g,

    Kalsiyum 41.0 mg,

    Lif 8.8 g,

    Potasyum 814.0 mg,

    Protein 24.4 g,

    C vitamini 0.2 mg,

    A vitamini 38.0 IU,

    Kolesterol 0.0 mg,

    Yağ 45.6 g olarak ifade edilebilir.

    Kabak çekirdeği içerisinde yer alan çinko, potasyum, fosfor, magnezyum, selenyum, mangan, E vitamini, B vitamini açısından oldukça zengin bir besin olarak ifade edilebilir. Kabak çekirdeğinin yağ oranının yüksek olması nedeniyle aşırı tüketiminden de kaçınılması gerekmektedir.

    Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?

    Kabak çekirdeği oldukça faydalı bir besin olmasına rağmen yağ oranı yüksek olduğu için dikkatli tüketilmesi gerekmektedir. 100 gr kabak çekirdeğinin 560 kcal değerine sahip olduğu bilinmektedir. Kabak çekirdeğinin birçok faydası bulunduğunu söylemekte mümkün olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabak çekirdeği kalp sağlığını koruyucu bir etkiye sahiptir. İçerdiği magnezyum nedeniyle kan damarlarını rahatlattığı, kemik sağlığını güçlendirdiği ve diş yapısını koruduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

    Kabak çekirdeği demir içermektedir. İçeriğinde bulunan demir sayesinde cilt sağlığı, saç ve tırnak sağlığı açısından son derece faydalı olduğu ifade edilebilir.

    Yorgunluğu alıcı etkiye sahiptir. Melatonin ve serotonin hormonu salgılanmasını kolaylaştırıcı etkisi bulunan kabak çekirdeğinin akşam yatmadan önce tüketilmesi, rahat bir uyku uyunmasını sağlamaktadır.

    Çinko bakımından oldukça zengindir. İçerdiği çinko ile hem bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Hem de erkeklerde cinsel fonksiyonları arttırıcı bit özelliğe sahiptir.

    Karaciğer için oldukça faydalıdır. İçeriğinde bulunan yağlar ve sağlıklı lifler sayesinde karaciğerin korunmasında ve güçlenmesinde etkili olmaktadır.

    Omega3 bakımından oldukça zengindir. Omega-3 yağ asidi vücut tarafından kendiliğinden üretilemediği için omega-3 içeren besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Omega-3 ise yaşlanmayı yavaşlatıcı bir etkiye sahiptir. Vücutta kanın düzenli akmasını sağlamaktadır.

    Son zamanlarda oldukça artış gösteren prostat hastalığına yakalanma riskini de düşürücü bir özelliğe sahiptir. İçeriğinde bulunan yüksek çinko oranı sayesinde prostat açısından da koruyucu bir özelliğe sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsülin direncini dengeleyici bir özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Diyabet sonrasında oluşan hastalıkların giderilmesi için de etkili olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

    Menopoz döneminde ortaya çıkan; sıcak basması, terleme, eklem ağrıları gibi sorunların önlenmesinde de oldukça etkili olduğu bilinmektedir.

    Besin değerleri göz önünde bulundurulduğunda oldukça zengin ve besleyici bir besin olduğunu söylemek mümkündür. Günde 1 avuç tüketilmesi durumunda da birçok faydası bulunmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow