hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En-Nur Ne Demek? En-Nur Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    En-Nur Ne Demek En-Nur Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    En-Nur esması Arapça kökenlidir ve birçok anlamı bulunur. En Nur esmasının anlamı sonsuz, sönmeyen ve sınırsız nur sahibi, yol gösteren anlamlarına gelmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En-Nur Ne Demek?

    Allah'ın (cc) 99 isminden biri olarak da bilinen En Nur esması Arapça kökenlidir ve çok hayırlı bir esmadır. Türkçesi nurlandıran, yol gösteren, sınırsız ve sönmeyen nur sahibi olan demektir. Allah'a (cc) özel bir isim olan En Nur esması alemleri nuru ile nurlandıran anlamına da gelmektedir. Kalplere nur yağdıran, karanlıkları aydınlığa kavuşturan ya da hidayeti ile irşat eden demektir.

    Allah'ın (cc) isimlerinin anlamlarını ve faydalarını bilmek kulları için önem taşır. Allah (cc) kulları tarafından hatırlanmak ve anılmak ister. Kulları da Allah'ı (cc) hissetmek ve daha yakından tanımak için esmalarını zikretmelidir.

    En-Nur Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    En Nur esmasının Türkçesi tüm alemleri aydınlatan, nurlandıran, yol gösteren ve sonsuz nuru olan demektir. Allah'a (cc) özel bir isim olan En Nur ismi sönmeyen nur sahibi, gönüllere ve kalplere nur yağdıran anlamlarına da gelmektedir. En Nur ismini zikretmenin de birçok fazileti bulunur. Her gün 256 kez Ya Nur ya da En Nur ismini zikrederseniz gönlünüz nurlu olur, basiretiniz de açılır.

    5 vakit kılınan namazlardan sonra 256 kez Ya Nur Celle Celaluhu zikrine devam ederseniz yüzünüz nurlanır, herkes tarafından sevilirsiniz ve imanınız da kuvvetlenir. Nur suresinin 35. ayetini 7 kere okuduktan sonra 100 kez Ya Nur esmasını zikretmek gönlü ilahı bir nurla doldurmaktadır.

    En-Nur Faydası Nedir?

    Her gün 256 defa Ya Nur ismi şerifini zikretmek kişilerin kalbini iman nuru ile kaplamaktadır. Bu kişiler kötülüklerden uzaklaşarak doğu yolu bulurlar ve kalpleri, bedenleri nurlanır.

    Hasta olan biri eğer şifa ayetleri ile birlikte 256 kez Ya Nur Celle Celaluhu sıfatını zikrederse o kişi hastalığından kurtulur ve Allah'ın (cc) izni ile şifasını bulur.

    Ya Nur ismi şerifini her gün okumaya devam eden kişiler sebepsiz sıkıntı ve kederden kurtulurlar. Vesveselerden uzak olmak için de En Nur esmasının sık sık zikredilmesi önerilir.

    Vakit namazlarından sonra En Nur esmasını 256 kere zikrederseniz herkes tarafından sevilen ve sayılan biri olursunuz.

    En-Nur Zikir Sayısı ve Günü Nedir?

    En Nur esmasının zikir günü perşembe ve cuma günleri olarak tespit edilmiştir. En Nur ismi şerifinin zikir sayısı 256, zikir saati ise müşteri vakti olarak karşımıza çıkar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA