hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Veki̇l Ne Demek? El-Veki̇l Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Veki̇l Ne Demek El-Veki̇l Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El Vekil, Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve diğer isimleri ile birlikte Esma-ül Hüsna'da yer alır. El Vekil isminin anlamı Allah'ın (cc) vekilliğini anlatan bir isim olarak karşımıza çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Vekil Ne Demek?

    El Vekil, en güzel isimlerden biridir ve Allah'ın (cc) sıfatları arasındadır. Allah'a (cc) kayıtsız şartsız bir şekilde iman etmek, ondan yardım dilemek ve onun varlığına inanmak gerektiğini anlatır. Tevekkül edenlerin işlerinin rast gideceği ve Allah'ın (cc) vekiline sığınmak gerektiği anlamına da gelir. Allah'ın (cc) vekilliğini ifade eden bu isim Esma ül hüsnada yer alan bir isimdir ve diğer esmalar gibi oldukça hayırlıdır.

    El-Vekil Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Esma-ül Hüsnada yazan El Vekil esmasının anlamı ve faziletleri birçok kişi tarafından araştırılır. El Vekil esmasının Türkçesi Allah'ın (cc) vekil olduğu ve Allah'ın (cc) her kulun yardım isteyebileceği, güvenebileceği bir yaratıcı olduğu anlatılır. Bu nedenle kulların dayanabileceği tek güvenilir vekil olarak karşımıza çıkar. El Vekil isminin zikredilmesi de birçok fazileti içinde barındırır.

    Allah (cc) vekildir ve insanların ondan yardım istemesi gerekir. Kulların ellerindeki işi hakkıyla ve en iyi şekilde yapması çok önemlidir. İşini olması gerektiği gibi yapan kişilere Allah (cc) vekil olarak ve onları da mükafatlandırır. Kullar işlerinin iyi bir şekilde ve hayırlı sonuçlanması için El Vekik esmasını sık sık zikredebilir. İşlerin güzel sonuçlanması için El Vekil esmasının zikredilmesi gerekmektedir.

    El-Vekil Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Vekil hem manası hem de faydaları bakımından kullar için önemlidir. Müslümanlar hakkıyla işlerini yapma ve başkasının hakkına geçmeme yükümlülüğüne sahiptir. Elinizden geleni yaptıktan sonra El Vekil esmasını zikrederek hakkınızda hayırlısının olması için Allah'a (cc) sığınabilirsiniz.

    Evden çıkarken El Vekil esmasını zikreden kişilerin günü iyi geçer ve kötülükler de o insanlardan uzak olur. İşlerin güzel ve hayırlı sonuçlanması için her gün sabah ve akşam olacak şekilde El Vekil esması okunabilir. El Vekil en güzel ve en hayırlı esmalardan biridir.

    El-Vekil Zikir Günü Hangi Gün?

    El Vekil esmasının zikredilmesinde en hayırlı gün Cuma günüdür. Sabah gün doğarken ya da ikindi namaz vaktinden sonra El Vekil esmasının zikredilmesi önerilir. El Vekil sıfatının zikir sayısı 66 olarak tespit edilmiştir. Cuma günleri sabah gün doğarken ya da ikindi namazından sonraki vakitti 66 defa El Vekil isminin zikredilmesi tüm Müslümanlar için çok hayırlıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA