hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Vasi̇ Ne Demek? El-Vasi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Vasi̇ Ne Demek El-Vasi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El-Vasi Allah'ın (cc) en ve çok güzel isimlerinden biridir. El Vasi esmasının anlamı hikmeti sonsuz ve sorgulanamaz olan, ilmi sonsuz olan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-Vasi Ne Demek?

    El Vasi isminin anlamlarından biri hikmeti sonsuz olan ve sorgulanması mümkün olmayan demektir. Yarattığı her şeyin hikmeti ve anlamı olan anlamına gelen bu esma insanların her şeyde bir denge olduğunu bilmesi gerektiğini gösterir. Allah (cc) yaratmış olduğu her şeyi bir amaca ve nedene bağlı olarak ahenk içinde yaratmıştır. İnsan bu hikmetlerin bazılarını bilirken bazılarını da anlayamaz.

    Tüm bunlara rağmen Allah'ın (cc) hikmeti sorgulanamaz ve yalnızca ona ibadet edilir. El Vasi isminin diğer anlamı ise ilmi sonsuz olan şeklinde açıklanır. Allah (cc) alim olandır ve gökteki ya da yerdeki tüm mülkün sahibi yalnızca odur. Sahibi olduğu ve yarattığı her şeyi tüm zerresine kadar bilir. Onu ilmi şefaati ve rahmeti gibi sonsuz olarak bilinir.

    El-Vasi Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    İlmi sonsuz olan ve hikmeti sorgulanamaz olan anlamlarına gelen El Vasi ismi Allah'ın (cc) Esma-ül Hüsna'da yazan esmalarından biridir. Allah'a (cc) yakın olmak ve onu hissetmek tüm Müslümanlar için önemlidir. Ona dualar etmek ve ismi şeriflerini de bilmek kulları için en hayırlı şeyler arasındadır.

    Kalbinde keder ya da üzüntü olan kimselerin El-Vasi ismini zikretmesi onların kalplerine huzur dolmasını ve mutlu hissetmelerini sağlar. Rızık darlığı ya da borçlardan bunalmış olan kişiler de düzenli olarak El Vasi ismi şerifini okursa sıkıntılarda ve fakirlikten kurtulmuş olur. Çünkü Allah'ın (cc) verecekleri ve zenginliği sınırsızdır.

    El Vasi Faydaları Nelerdir?

    El Vasi esmasının Allah (cc) kulları için birçok faydası vardır ve bu faydalardan yararlanmak için içten ve samimi bir şekilde bu esmayı okumayı alışkanlık edinmek gerekir. El-Vasi esmasını okumayı alışkanlık haline getiren kimseler Allah'ın (cc) izni ile ömrü boyunca yokluk çekmez ve maddi olarak kendini hep rahat hisseder. Rızık yolları kapalı olan kişiler eğer 137 kez Ya Vasi Celle Celalühü ismini okurlarsa rızık kapıları açılır ve sıkıntılarından tez vakitte kurtulurlar.

    El-Vasi Esması Zikir Gün ve Saati Nedir?

    El-Vasi ismi şerifinin zikir günü pazartesi, zikir sayısı da 137 olarak tespit edilmektedir. Her gün okunması hayırlı olan esmaları zikir günlerinde en az zikir sayısı kadar okumak daha hayırlı olur. El Vasi esmasını en az 137 kere okursanız faziletleri daha fazla olur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA