hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Vaci̇d Ne Demek? El-Vaci̇d Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Vaci̇d Ne Demek El-Vaci̇d Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El-Vacid Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve Vacid kelimesinden gelmiştir. Vacid, kelime olarak istediğini istediği zaman bulan ve hiçbir şeye ihtiyacı olmayan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Vacid Ne Demek?

    Allah'ın (cc) dilediği her şeye sahip olduğu ve hiçbir engelle karşılaşmadığı anlamına gelen El-Vacid esması her şeyin Allah'ın (cc) emrinde olduğunu anlatmaktadır. Allah (cc) bir şeyi ele geçirmek istediğinde tuzak kurmak, tedbir almak ya da zaman kollamak gibi şeylere ihtiyaç duymaz.

    İstediği her şey istediği an onun huzurunda olur ve tüm yarattıkları da onun emri altındadır. Dilediği zaman dilediğini elde eden ve hiçbir şeye muhtaç olmayan anlamlarına da gelen bir esmadır.

    El-Vacid Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Vacid esmasının anlamıyla beraber faziletleri de merak edilir. Dilediğine dilediğinde sahip olan ve istediği şeyler için hiçbir engelle karşılaşmayan anlamlarına gelen bir isimdir. El Vacid esmasının 14 kez okunması halinde kişilerin sevdiği şeyler kaybolmaz. Beş vakit namazlardan sonra 196 kere El Vacid esmasının zikredilmesi iman ve takvanın artması için önemlidir.

    Her daim sıhhatli olmak için de namazlardan sonra 196 kere El-Vacid esması zikredilmelidir. Her namazdan sonra 14 kere El Vacid ismini okuyan kişiler sorunları ve dertlerine karşı fayda görürler. Kalpten bir şekilde El Vacid esmasını düzenli bir şekilde zikreden kişilerin ilimleri genişler ve kalpleri de kuvvetlenir.

    El-Vacid Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Her kılınan namazdan sonra 14 kere El-Vacid esması zikredilirse kişilerin sıkıntılarına derman bulunur ve çaresi ortaya çıkar.

    Kalbinde zayıflık hisseden biri güçsüz olduğu zaman ya vecid ismini 14 kere okursa kendini daha güçlü ve daha huzurlu hisseder.

    Beş vakit namaz kıldıktan sonra her namaz sonrasında 196 kere el vacid ism-i şerifi okunursa ve zikredilmeye devam edilirse iman ve takva olarak daha üst seviyeye çıkmak, huzura kavuşmak mümkündür.

    El-Vacid Esması Ne Zaman Zikredilir?

    Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek isteyen kişiler için herhangi bir zaman ya da vakit sınırlaması yoktur. İçten hissetmek ve hissederek Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek faziletlerinden yararlanmak için önemlidir. Allah (cc) kendisine dua eden ve kendisinden isteyen hiçbir kulunu geri çevirmez.

    Vermeyi seven Allah (cc) kulları için her şeyin hayırlısını verir ve bir şeyi yapmıyorsa o kişin için hayırlı olmadığından yapmaz. Namazlardan sonra El Vacid esmasının zikredilmesi Müslüman kullar için daha hayırlı olur. Sağlıklı olmak ve kalbin ilimle dolması için El-Vacid esması zikredilmelidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA