hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Mütekebbi̇r Ne Demek? El-Mütekebbi̇r Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Mütekebbi̇r Ne Demek El-Mütekebbi̇r Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El mütekebbir Allah'ın (cc) 99 isminden biri olarak karşımıza çıkar. El-Mütekebbir isminin anlamı ululuk ve büyüklük sahibi olan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Mütekebbir Ne Demek?


    El Mütekebbir esması Esma ül hüsnada yazan ve okunmasında faydalar bulunan isimlerden biridir. El Mütekebbir esmasını okurken Ya mütekebbir celle celalühü şeklinde okuyabilirsiniz. El mütekebbir esmasının anlamı ululuk ve büyük sahibi olan, en büyük ve en ulu Allah (cc) demektir.

    Kur'an-ı Kerim'de de birçok ayette geçen El-Mütekebbir ismi Allah'ın (cc) en büyük ve en yüce olduğunu belirtir. Mütekekbir ismi köken olarak kebir kelimesinden gelmekte ve kebir kelimesinin anlamı da büyük olmaktadır. Sıfat olarak kullanılan bu kelimeye göre Mütekebbir isminin Türkçe anlamı da en büyük şeklinde bilinir.

    El-Mütekebbir Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Mütekebbir esmasının Türkçe anlamı en büyük olan, en yüce ve en ulu demektir. El mütekebbir esmasını zikreden kişilerin itibarları artmaktadır. El mütekebbir esmasını zikreden kişiler daha başarılı olur ve çevresindekiler tarafından da saygı duyulan insanlar olurlar. El mütekebbir esmasını okuyan kişiler düşmanlarına karşı daha güçlü görünürler ve onları yenecek gücü de kendilerinde bulurlar.

    El mütekebbir esmasının faziletleri arasında bolluk ve bereket de vardır. Dünya işlerinin yoluna girmesi ve rızkın artması ve el mütekebbir isminin sağladığı faydalar arasındadır. Sabah namazlarından sonra el mütekebbir esmasını okuyan kişiler tüm gün kötülüklerden ve kötü insanlardan korunurlar.

    El-Mütekebbir İsminin Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) 99 ismi de Müslümanlar için çok hayırlı ve çok önemlidir. Fakat bütün isimlerin kendilerine özel anlamları ve faziletleri bulunduğundan zikrederken buna göre zikretmek gerekir. El-Mütekebbir esması da fazileti yüksek olan esmalardan biridir. Her kim ki düşmanlarına karşı daha güçlü görünmek ister o zaman El mütekebbir esmasını okumalıdır.

    Eğer sabah namazından sonra El mütekebbir esmasını zikrederseniz bu da bütün gün kötülük ve musibetlerden korunmanızı sağlar. Dünya işlerinin yoluna gitmesi, bolluk ve bereket için de el mütekebbir esmasının sık sık zikredilmesi önerilir. Esmaların anlamlarını bilerek kalpten ve içten bir şekilde zikretmek önemlidir.

    El-Mütekebbir Esmasının Zikir Günü ve Sayısı Nedir?

    Allah'ın (cc) esmalarından biri olan el mütekebbir esmasının zikir günü sabah namazından sonra ve perşembe günüdür. Perşembe günleri sabah namazlarından sonra 662 kere el mütekebbir esmasını okuyan kişiler bütün gün kaza ve belalardan korunurlar. Çevresi tarafından saygınlık görmek isteyenler de sabah namazlarından sonra El-Mütekebbir ismini zikretmelidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA